29-12-2011

29/12/11 – Ouderen nu ook online doelgroep

Ouderen tegenwoordig ook online doelgroep

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft berekend dat ouderen het internet steeds meer gebruiken. Met name de 65-plussers zijn erg actief. Zeven jaar geleden was nog slechts 30 procent van de senioren tussen de 65 en 75 jaar actief op het internet. Tegenwoordig is dit aantal verdubbeld. Nu maakt 90 procent van personen ouder dan 12 jaar actief gebruik van internet. Dit aantal blijft stijgen.

In eerste instantie maakten de senioren slechts gebruik van kleine diensten zoals e-mail en de zoekmachines. Tegenwoordig zijn veel ouderen juist net zo actief als de jongere generaties. De Nederlandse ouderen behoren samen met de Luxemburgse en Scandinavische ouderenĀ  tot de groep binnen de EU die het meest actief gebruik maakt van internet.

Opmerkelijk is wel dat de ouderen nog terughoudend zijn met online aankopen. Ook versturen ze minder overheidsdocumenten via het internet dan jongere personen. Slechts 30 procent van de senioren geeft aan daar geen moeite mee te hebben.

Desalniettemin is duidelijk dat de kloof tussen ouderen en jongeren op het internet steeds kleiner wordt. De dienstverlenende sector krijgt er online dus een grote doelgroep bij.

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!