07-05-2012

07/05/12 – Orgaandonor via Facebook

Tegenwoordig kunnen Facebookgebruikers uit Nederland aan de rest van de wereld laten zien dat ze orgaandonor zijn. Facebook laat weten enthousiast te zijn met de adoptie van deze mogelijkheid en zegt dat Nederland daarmee één van de eerste vier landen in de wereld is waar dat mogelijk is. In de VS, Groot-Brittannië en Australië bestond de mogelijkheid al iets eerder. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, laat weten erg verheugd te zijn met het initiatief.

Facebook laat weten dat het al langere tijd plannen had om orgaandonatie onder de aandacht te brengen. De website vindt het niet kunnen dat er lange wachtlijsten voor orgaandonaties zijn. Nederland is één van de landen met lange wachtlijsten. Het idee is dat mensen met elkaar delen of ze orgaandonor zijn of niet. Als ze dit doen gaan andere gebruikers daar over nadenken en worden ze zelf hopelijk ook orgaandonor.

Deze manier van promotie is erg effectief. Mensen willen tegenwoordig steeds meer met elkaar delen. Een groot onderdeel van het delen is het laten zien van gemaakte keuzes. Facebook speelt daar handig op in. Facebookgebruikers kunnen op hun tijdlijn aangeven dat ze orgaandonor willen worden. Daarna kunnen ze ook via Facebook de daadwerkelijke stap maken en hun donorregistratie officieel maken.

Minister Schippers spreekt vol lof over de ontwikkeling. Ze vindt het een effectieve methode om dergelijke informatie met elkaar te delen. Ze hoopt dat het veel mensen laat nadenken over hun keuzes omtrent de registratie in het Donorregister.

Bron: AD.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!