16-01-2013

16/01/13 – Optimalisatie tips voor je website

Gratis tips voor het optimaliseren van je website

Een online marketingmethode zoals linkbuilden brengt je website hoger in Google. Maar minstens zo belangrijk als een krachtig linkprofiel en de bijbehorende hoge ranking, is het optimaliseren van je website zelf. Je hebt er immers niets aan als een bezoeker weer wegklikt na je net in de zoekresultaten te hebben gevonden.

Het gebruiken van foto’s kan van een enorme waarde zijn voor een website. Een foto kan namelijk in één blik weergeven wat je boodschap is en dat kan heel erg belangrijk zijn. Bezoekers van een website willen namelijk binnen 7 seconden weten wat deze website voor hen kan betekenen. Hieronder volgen een aantal tips om optimaal gebruik te kunnen maken van foto’s op je website.

1. Uit onderzoek is gebleken dat mensen van natuur zich richten op andermans ogen, zo ook op een foto. Men focust zich dus op andermans ogen maar er is nog meer. Als een figuur op een foto zijn ogen ergens op richt, kijken mensen automatisch ook naar deze richting. Je kunt dus zo de focus ergens op richten door iemand op de foto naar het desbetreffende onderdeel te laten kijken. Belangrijk hierbij is wel, om te proberen de focus in het midden van de website te leggen. Iemand die zijn blik richt op iets buiten het beeld, zal de boodschap veel minder doen laten spreken.
optimalisatie-tips

2. Leg de focus op je product of een tekst wat je graag naar voren wilt brengen en laat de achtergrond vervolgens vervagen.  Je kan dit op verschillende manieren creëren, namelijk door de achtergrond in de diepte te laten verdwijnen of juist door de achtergrond door beweging onscherp te maken. Dit creëert een zekere rust voor de bezoekers en hij of zij kan zo zijn aandacht vestigen op het product.

3. Probeer de kleuren van je huisstijl terug te laten komen in de foto’s.  Op deze manier kun je foto’s mooi verwerken passend bij je eigen website. Pas echter wel op dat je foto’s daardoor niet te onopvallend worden en daardoor zijn waarde juist verliest. De juiste balans hierin vinden is dus ontzettend belangrijk!

4. Details op een foto zijn niet overbodig maar kunnen juist doorslaggevend zijn. Details geven vaak een gevoel van luxe en afwerking.

5. Symmetrie wordt vaak gezien als een schoonheidsideaal, ook bij foto’s wordt er vaak gebruik van gemaakt door de focus in het midden van een foto te plaatsen. Dit kan echter ook saai en standaard overkomen. Probeer daarom een foto eens van een ander perspectief te nemen. Plaats je focus eens helemaal aan de linkerzijde of aan de rechterzijde. Op deze manier houd je in je foto ook ruimte over voor andere belangrijke elementen, zoals een stukje tekst.

optimalisatie
6. Wanneer je verschillende foto’s van producten op je website plaatst, wees dan zeer consequent. Zorg ervoor dat ieder product op dezelfde manier gefotografeerd wordt. Denk hierbij aan dezelfde houding, belichting en het liefst een witte achtergrond. Dit geeft de bezoekers een goed overzicht van je aanbod. Een draai- en zoomoptie maken het geheel compleet af.

Met deze tips kun je werken aan het optimaliseren van je website, uiteraard zijn er nog veel meer tips te vinden. Wees eens creatief!

Bron: frankwatching.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!