11-06-2012

11/06/12 – Ook tijdens vakantie online

Dat internet in alle aspecten van het leven steeds meer aanwezig is, is algemeen bekend. Langzaam neemt internet ook een steeds belangrijker plaats in tijdens vakantie, steeds vaker vindt men het belangrijk om ook tijdens de vakantie online te zijn. Wi-Fi is hiervoor een ideale oplossing en in steeds meer hotels en bij andere vakantieaccommodaties wordt dit dan ook aangeboden, zowel gratis als tegen betaling. Door deze ontwikkeling wordt Wi-Fi tijdens de vakantie nog meer gebruikt dan in het dagelijks leven.

Onderzoekers uit Canada en Amerika deden onderzoek naar het gebruik van internet bij het boeken van een vakantie en tijdens vakantie. Hieruit bleek dat in Amerika een zeer groot gedeelte van de mensen het internet gebruikt om plannen te maken voor de vakantie. Opvallend hieraan is dat dit percentage zelfs groter is dan het percentage mensen dat internet gebruikt voor professionele doeleinden op het werk. Zo gebruikt 80 procent van de Amerikanen het internet om een vakantie te plannen, terwijl 70 procent van de Amerikanen het internet gebruikt tijdens het werk. Soortgelijke verschillen zijn ook te zien tussen het gebruik van WiFi op vakantie en in de thuisomgeving. Zo gebruikt maakt 40 procent van de Amerikaanse vakantiegangers WiFi tijdens de vakantie, in de thuissituatie gebruikt slechts 25 procent van de Amerikanen WiFi.

Zoals al wel vaker wordt gesteld kan het gebruik van mobiele telefoons en internet verslavend werken en blijkbaar werkt dit tijdens de vakantie dus niet anders. Hiermee is ook de invulling en beleving van een vakantie veranderd. Waar men vroeger nog muntgeld in een telefooncel moest werpen om met het thuisfront te kunnen bellen, kan dit tegenwoordig eenvoudig met het mobieltje. Ook een ansichtkaart sturen vanaf de vakantiebestemming lijkt hopeloos ouderwets te worden, het is tegenwoordig net zo eenvoudig om een foto te uploaden via Facebook, zodat al je vrienden kunnen zien hoe leuk je het hebt op vakantie. Hierdoor zien we ook steeds vaker dat mensen niet alleen hun mobiele telefoon meenemen op vakantie, maar ook laptops en tablets. Door de integratie van internet tijdens de vakantie is het tegenwoordig net zo gewoon om laptops en tablets mee te nemen op vakantie als zonnebrandcrème of een strandtas.

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!