03-07-2013

Online video’s boven televisie?

online-videoDe oude vertrouwde televisie is in menig huiskamer niet meer weg te denken. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom vandaag de dag televisie veruit het populairste reclameplatform is. Desalniettemin zijn marketeers steeds bezig met het vernieuwen van reclame campagnes en daarbij worden ook de verschillende platformen onder de loep genomen. Steeds vaker wordt er gekeken naar mogelijkheid om campagnes voort te zetten middels online video in plaats van televisie.

AOL heeft een onderzoek afgenomen onder 800 adverteerders en reclamebureaus uit zowel Europa als Noord-Amerika. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 58% van de respondenten denkt dat online video meer effect heeft bij de consument dan een reclame spotje op de televisie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel deelnemers, maar liefst 73%, het afgelopen jaar hun budget voor online video’s flink omhoog heeft geschroefd. De verhoging van dit budget is vaak afkomstig van een daling in budget voor televisie.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de voornaamste redenen om te investeren in online video’s vooral zijn om een gerichter publiek te kunnen bereiken. Het bereik is groter middels het internet, de content is ook vaker beter over te brengen bij de gerichte doelgroep en daarnaast is het financieel gezien vele maler voordeliger. Last but not least, is de invloed van online video’s veel beter te meten dan televisie spotjes.

Online video’s is een markt waarin nog veel mogelijkheden liggen. Er is echter ook nog veel onduidelijkheid over online video’s want wat werkt nou wel en wat werkt niet? Is het slechts een alternatief voor televisie spotjes of kun je het juist zien als een verlengstuk daarvan en is de vraag naar creatieve manieren om er mee om te gaan aanzienlijk hoog? De toekomst zal het uitwijzen maar vooralsnog kunnen we ook nog gewoon genieten van de leuke- en minder leuke tv-spotjes.

Bron: dutchcowboys.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!