09-02-2012

09/02/12 – NS gaat overbelasting tegen

Het is niemand de afgelopen week ontgaan dat de NS kampt met problemen, zowel op het spoor als op het web. Voor de problemen op het web is NS op dit moment op zoek naar een oplossing, in de vorm van een tweede website voor wanneer de huidige website onbereikbaar is.

Door het winterweer ging het afgelopen vrijdag weer eens mis bij de Nederlandse Spoorwegen. Door sneeuwval reden er bijna in heel Nederland nauwelijks treinen en strandden veel reizigers. Een bijkomend probleem was dat vanwege deze drukte de website van de NS ook nauwelijks bereikbaar was, waardoor reizigers geen reisinformatie meer konden opvragen. Dit is opmerkelijk, aangezien het advies van de NS juist was om bij vertraging de website te raadplegen, aangezien de informatieborden op de stations het ook niet deden.

Een woordvoerder van de NS heeft nu bevestigd dat ze druk bezig zijn met het zoeken naar een oplossing voor het overbelast raken van de website. Het in de lucht brengen van een 2e website is één van de mogelijkheden die wordt overwogen. Woordvoerder van de NS, Eric Trinthamer, stelt voor dat deze website lichter zou kunnen zijn, door er bijvoorbeeld alleen actuele reisinformatie op te plaatsen. Ook wordt er overwogen om die tweede website een aparte url te geven, zodat deze geen last zou hebben van eventuele overbelasting van de officiële NS website. Het is dan de bedoeling dat wanneer de officiële website eruit ligt, bezoekers automatisch worden doorgeschakeld naar de tweede website van de NS.

Het in de lucht brengen van een tweede website die actief wordt bij overbelasting van de officiële website is niet de enige mogelijkheid die de NS overweegt. Trinthamer stelt: “Het moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Het is een van de maatregelen die we naar de minister hebben gestuurd.” Een andere mogelijkheid die de NS bekijkt is een backup die op dezelfde url draait. Ook is het nog mogelijk om de capaciteit van de huidige website op te schroeven. De website kan op dit moment 24 duizend bezoekers per minuut aan.

Bron: Tweakers.net

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!