14-06-2012

14/06/12 – Nooit meer vervelen tijdens vlucht

Verveling tijdens een lange vlucht met het vliegtuig is binnenkort misschien voorgoed verleden tijd. Air France KLM gaat namelijk experimenteren met het aanbieden van internet aan boord van de vliegtuigen. Een ideale oplossing voor zakenmensen, die hierdoor tijdens hun vlucht gewoon door kunnen gaan met hun werkzaamheden, maar ook voor gewone reizigers biedt het vele mogelijkheden. Alvast hoogtepunten van de vakantiebestemming opzoeken, of gewoon gebruik maken van het internet ter ontspanning, het kan allemaal.

Vanaf het begin van volgend jaar zal de luchtvaartmaatschappij 2 vliegtuigen gaan uitrusten met een WiFi-netwerk. Deze 2 vliegtuigen dienen allereerst als een test, reizigers in die 2 vliegtuigen kunnen gebruik maken van het internet aan boord. Vervolgens zal Air France KLM de reizigers om hun beoordeling vragen.

De 2 vliegtuigen die gebruikt gaan worden voor het experiment zijn beide vliegtuigen die worden ingezet voor vluchten over een lange afstand. Het betreft zowel een vliegtuig van KLM als van Air France.

Als het experiment een succes is, zal Air France KLM alle vliegtuigen gaan voorzien van internet aan boord. Dit levert voor de reizigers een hoop leuke voordelen op. Zo kunnen inzittenden van de toestellen van de luchtvaartmaatschappij met hun telefoon, tablet of laptop gebruik maken van het WiFi-netwerk, dit gaat tegen betaling van een vast tarief. Ook wordt het voor reizigers mogelijk om met hun mobiele telefoon vanuit het vliegtuig te sms’en, ook dit gaat tegen betaling.

Air France KLM is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die internet aan boord aanbiedt. Bij onze Oosterburen biedt Lufthansa ook al WiFi aan op langeafstandsvluchten. Ook in Amerika wordt veelvuldig gebruik gemaakt van internet aan boord, het verschil is echter dat het internet hier vooral tijdens vluchten over een kortere afstand wordt aangeboden.

Bron: Elsevier.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!