14-05-2013

14/05/13 – Windows 8-update

windows8Microsoft komt met nieuwe Windows 8-update

Microsoft heeft kort geleden bevestigd dat er inderdaad sprake is van een komende grote update voor Windows 8. Deze update zou niet alleen voor de desktop computers en laptop zijn, maar ook voor de kleinere apparaten die draaien op Windows 8. Microsoft reageert met deze update, die later dit jaar verwacht wordt, op de reacties en opmerking van haar klanten.

Windows Blue
De update die gaat komen krijgt de codenaam Windows Blue mee, aldus Tami Reller. Tami Reller is een topvrouw van Windows. Zij deed deze uitspraak in een gesprek met Brandon LeBlanc, de PR-man van Microsoft. Tami Reller vertelt in dit gesprek ook nog dat Windows Blue zal voortborduren op de gedurfde visie van Windows 8. Het doel blijft om een nieuwe generatie van laptops, computers en tablets te creƫren.

Gedurfde visie
Met haar uitspraken over het voortzetten van de gedurfde visie lijkt Reller aan te geven dat er verder gegaan wordt met het nieuwe uiterlijk, de zogenaamde tegeltjes-interface. Dit is enigszins opmerkelijk omdat veel klanten commentaar hadden juist op dit gebied. Reller pareert dit door aan te geven vast te houden aan het idee, maar zeker wel te reageren op de storm aan feedback van de klanten die is gekomen sinds Windows 8 op de markt is. In de wandelgangen wordt gezegd dat er een optie komt om terug te schakelen naar het oude vertrouwde bureaublad, ook het bekende bijbehorende start-menu zou dan in ere worden hersteld. Deze informatie is echter niet bevestigd noch ontkend door Reller of iemand anders van Windows.

Beter voor bedrijven
Windows Blue zal een update zijn die ook, en misschien wel vooral, de zakelijke klant tot tevredenheid zal stemmen. De nieuwe opties die de update met zich mee brengt kunnen er voor zorgen dat meerdere verschillende bedrijfstoepassingen beter werken, daar waar zij op dit moment nog nauwelijks samengaan met Windows 8.

Ook de batterijduur van draagbare apparaten zal groeien na deze update, zonder toe te geven op kwaliteit. Het nieuwe systeem moet dus beter zijn, terwijl het minder energie kost! Dit past perfect in het milieuvriendelijke plaatje waar steeds meer mensen en bedrijven achter gaan staan.

BRON: webwereld.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!