12-04-2012

12/04/12 – Muis viezer dan een wc-bril

Wie dacht dat een wc-bril ongetwijfeld meer bacteriën bevat dan de gemiddelde muis van een computer komt bedrogen uit. Volgens een onderzoek dat het Britse Initial Washroom Hygiëne uitvoerde is de gemiddelde muis namelijk drie keer zo vuil als de bril van een toilet.

Een nogal verontrustend bericht, want hierdoor is de muis van een computer de grootste bron van bacteriën op een kantoor. De muis is niet het enige onderdeel van een computer dat veel bacteriën bevat, op de tweede plaats volgt namelijk het toetsenbord. De computer blijkt dus een bron van bacteriën te zijn. Na de muis en het toetsenbord volgt de telefoon en op de vierde plaats bevindt zich de stoel. Opvallend aan dit onderzoek is dat ook naar voren kwam dat de muizen van mannen 40 procent viezer zijn dan de muizen van vrouwen.

Hoe komt het dan dat een computermuis zoveel bacteriën bevat? Dit is waarschijnlijk te verklaren door het feit dat, in tegenstelling tot andere onderdelen op een kantoor, een muis veel minder vaak schoongemaakt wordt. Ook bij een toetsenbord gebeurt dit veel minder vaak, hierdoor krijgen bacteriën de kans om zich op te hopen. Daarnaast gebeurt het op veel kantoren dat werknemers hun lunch aan hun bureau eten, waardoor etenswaren terecht kunnen komen op de muis en het toetsenbord, waardoor er ook broeihaarden kunnen ontstaan. Eén troost: niet alleen de muis en het toetsenbord zijn broeihaarden van bacteriën, ook autosturen, keukenaanrechten, winkelkarretjes en liftknoppen behoren tot bronnen van viezigheid.

Bron: Hyped.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!