11-05-2012

11/05/12 – Mobiele websites slecht te bekijken

Mobiele websites vaak slecht te bekijken

Een kwart van de tabletgebruikers heeft soms moeite met het openen van websites. Meer dan de helft spreekt over langzame laadtijden en bij veertig procent kan de website geheel of gedeeltelijk niet worden geladen.

Compuware heeft dit onderzocht in een internationaal onderzoek genaamd ‘Engaging the Tablet User: What They Expect from Websites’. Uit het onderzoek kon een aantal conclusies worden getrokken. Zo gaven tabletgebruikers aan dat ze erg veeleisend zijn bij het bezoeken van websites. Dertig procent laat weten dat ze helemaal afzien van bestellen bij webshops die niet kunnen voldoen aan hun verwachtingspatroon.

Grootste problemen zijn de lange laadtijden, crashes of storingen, functionele problemen en problemen met het formaat van de tekst op de site. Veel personen verwachten dat een website in minder dan twee seconden klaar is met laden en dan direct gebruikt kan worden. In de praktijk blijkt dat vaak niet het geval te zijn.

Bijna de helft van de gebruikers die een slechte ervaring heeft gehad gaf aan naar de website van de concurrent te gaan. Bijna twee op de vijf personen liet weten nooit meer op de desbetreffende website te willen komen vanaf een ander medium zoals een PC.

Zeker in een tijd waarin online winkelen steeds populairder wordt en waar mensen steeds vaker een mobiele versie van een website willen bekijken lijkt de ontwikkeling van die websites dus achter te blijven. Laat daarom uw website responsive maken!

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!