3 minuten

Mobiele website bezoekers stijgen

Mobiel internetgebruik is nog altijd aan een ongeëvenaarde opmars bezig. Zo bleek twee jaar geleden al uit onderzoek van StatCounter dat mobiele devices destijds vaker werden gebruikt dan de traditionele desktop computer. Inmiddels is die verhouding alleen maar schever komen te liggen en domineren mobiele apparaten het bezoekersverkeer. Responsive webdesign is hierdoor een vereiste voor elke moderne website.

mobiele website bezoekers

Meer mobiele bezoekers dan ooit tevoren

Het is nu bijna twee jaar geleden dat mobiel internetgebruik voor het eerst wereldwijd dat van desktop computers oversteeg. Apparaten zoals tablets en smartphones vertegenwoordigden in oktober 2016 maar liefst 51,3% van het totale internetverkeer, een record dat in de traditioneel drukke decemberperiode nog eens werd verbroken.

SEO-specialist Aodhan Cullen, de CEO van StatCounter, stelde naar aanleiding van de cijfers dat mobiel voor elke moderne onderneming een belangrijke prioriteit moet zijn: “Met name voor het midden- en kleinbedrijf is dit een signaal dat een mobielvriendelijke website een absolute noodzaak is. Veel oudere websites zijn echter nog niet responsive.”

Responsive webdesign voor mobielvriendelijke website

De woorden van Cullen bleken profetisch te zijn. Anno 2018 zijn er namelijk meer mobiele bezoekers dan ooit tevoren. Ook bij Webton roepen we al jaren dat responsive webdesign  onontbeerlijk is. Het tablet- en smartphonegebruik ligt in Nederland namelijk nog hoger dan gemiddeld, waardoor de kans inmiddels behoorlijk groot is dat een bezoeker van je website een mobiel device gebruikt.

In 2019 wordt die kans bovendien alleen nog maar groter. Verschillende mediabedrijven voorspellen dat driekwart van het internetverkeer volgend jaar afkomstig zal zijn van mobiele apparaten.

In hetzelfde jaar zullen mobiele advertenties circa 60% van alle advertentie-uitgaven vertegenwoordigen. Dit komt neer op een bedrag van ruim 120 biljoen euro – meer dan nu nog wordt besteed aan welke andere vorm van adverteren dan ook.

Meer bezoekers op een mobielvriendelijke website

Heb jij op dit moment een website die nog niet responsive is? Dan wordt je site niet goed weergegeven voor een groot deel van de bezoekers. Die klikken je site al snel weg om er vervolgens nooit meer terug te keren.

Dat is natuurlijk doodzonde. Zeker als je beseft dat ook Google de mobielvriendelijkheid van je website nauwlettend in de gaten houdt. De zoekmachine wil immers niet gebruikers naar jouw site sturen terwijl de helft deze weer wegklikt. De gebruiker moet zo snel mogelijk vinden wat hij zoekt.

Daarom plaatst Google mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten. Websites die niet goed worden weergegeven op mobiele apparaten, ranken doorgaans een stuk lager. Zelfs als ze inhoudelijk sterk zijn en relevant voor de zoekopdracht!

Het responsive maken van je website zorgt daarom op verschillende manieren voor meer bezoekers. Je site belandt hoger in Google én bezoekers klikken hem niet weg omdat de weergave op elk apparaat goed is.

Lift mee op de mobiele groei

Daar waar de advertentiegelden nu nog voor een groot deel naar de televisiemarkt stromen, vindt er de komende jaren een gestage verschuiving plaats naar online platformen zoals Facebook, Google en Snapchat. Het mobiele domein is inmiddels de plek waar het grote geld zit – of je nu een influencer, retailer of adverteerder bent.

En natuurlijk wil je deze inkomsten als ondernemer niet mislopen. Het is daarom zaak om in te spelen op de mobiele ontwikkelingen, en snel ook.

Ziet je website er enigszins verouderd uit op een desktop computer? Dan zal het ontwerp op het kleine scherm van een smartphone nóg minder goed worden weergegeven. Dat betekent een lagere positie in Google en minder bezoekers op je website.

Het laten maken van een responsive website is dan ook geen klus om uit te stellen. Natuurlijk helpen de responsive webdesign specialisten van Webton je hier graag een handje bij. Voor vele honderden klanten ontwikkelden wij al succesvolle mobielvriendelijke websites.

Zorg dat je bedrijf meelift op de snelle mobiele groei en neem direct contact met ons op via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030400.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel