07-11-2016

Mobiele website bezoekers stijgen

75% websitebezoeken volgend jaar mobiel

Mobiel internetgebruik is nog altijd aan een ongeëvenaarde opmars bezig. Zo blijkt uit onderzoek van StatCounter dat mobiele devices inmiddels vaker worden gebruikt dan de traditionele desktop computer en meldt Zenith dat 75% van het internetverkeer in 2017 afkomstig zal zijn van mobiele apparaten. Responsive webdesign is hierdoor een vereiste voor elke moderne website.

mobiele website bezoekers

Meer mobiele bezoekers dan ooit tevoren

Afgelopen maand heeft mobiel internetgebruik voor het eerst wereldwijd dat van desktop computers overstegen. Apparaten zoals tablets en smartphones vertegenwoordigden in oktober maar liefst 51,3% van het totale internetverkeer, een record dat in de traditioneel drukke decemberperiode naar verwachting alleen nog maar verder aangescherpt zal worden.

SEO-specialist Aodhan Cullen, de CEO van StatCounter, stelt naar aanleiding van de cijfers dat mobiel voor elke moderne onderneming een belangrijke prioriteit moet zijn: “Met name voor het midden- en kleinbedrijf is dit een signaal dat een mobielvriendelijke website een absolute noodzaak is. Veel oudere websites zijn echter nog niet responsive.”

Responsive webdesign voor mobielvriendelijke website

Bovenstaande stelling van Cullen vormt geen verrassing, want bij Webton roepen we al jaren dat responsive webdesign tegenwoordig onontbeerlijk is. Het tablet- en smartphonegebruik ligt in Nederland bijzonder hoog, waardoor de kans inmiddels meer dan 1 op 2 is dat een bezoeker van je website een mobiel device gebruikt.

De komende tijd wordt die kans bovendien alleen nog maar groter, zo blijkt uit het eerder genoemde rapport van Zenith. Het mediabedrijf voorspelt dat driekwart van het internetverkeer volgend jaar afkomstig zal zijn van mobiele apparaten.

Vooruitblikkend op het jaar erna, 2018, zullen mobiele advertenties 60% van alle advertentie-uitgaven vertegenwoordigen. Dit komt neer op een bedrag van ruim 120 biljoen euro – meer dan wordt besteed aan welke andere vorm van adverteren dan ook.

Lift mee op de mobiele groei

Daar waar de advertentiegelden nu nog voor een groot deel naar de televisiemarkt stromen, vindt er de komende jaren een gestage verschuiving plaats naar online platformen zoals Facebook, Google en Snapchat. Het mobiele domein is inmiddels de plek waar het grote geld zit – of je nu een influencer, retailer of adverteerder bent.

En natuurlijk wil je deze inkomsten als ondernemer niet mislopen. Het is daarom zaak om in te spelen op de mobiele ontwikkelingen, en snel ook. Ziet je website er enigszins verouderd uit op een desktop computer? Dan zal het ontwerp op het kleine scherm van een smartphone nóg minder goed worden weergegeven. Dat betekent een lagere positie in Google en minder bezoekers op je website.

Het laten maken van een responsive website is dan ook geen klus om uit te stellen. Natuurlijk helpen de responsive webdesign specialisten van Webton je hier graag een handje bij. Voor vele honderden klanten ontwikkelden wij al succesvolle mobielvriendelijke websites.

Zorg dat je bedrijf meelift op de snelle mobiele groei en neem direct contact met ons op via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030400.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!