06-03-2012

06/03/12 – Bewondering voor Apple

Meest bewonderde bedrijf blijft Apple

Apple blijft koploper in de lijst van meest bewonderde bedrijven. De jaarlijkse lijst wordt opgesteld door het Amerikaanse zakelijke tijdschrift Fortune. Voor de invulling van de lijst worden bijna 40000 zakenmensen gevraagd naar hun top tien van meest bewonderenswaardige bedrijven. De tweede en derde plek worden gevuld door respectievelijk Google en Amazon.

Apple heeft een stormachtig jaar achter de rug. Het aftreden en later het overlijden van Apple topman Steve Jobs ligt hier aan ten grondslag. Toch heeft de nieuwe topman Tim Cook zich positief laten zien. Hij heeft ervoor gezorgd dat er een voorspoedig vierde kwartaal is gekomen door de grote vraag naar de iPhone 4s.

Naast Apple heeft ook Google een turbulent jaar gehad. Aan het roer staat nu medeoprichter Larry Page. Onder zijn bewind heeft Google zich gericht op zes focusproducten. Dit zijn onder andere zoeken, sociaal, mobiel en advertenties. Dit beleid heeft tot goede resultaten geleid.

Op de derde plek heeft Amazon ook een vernieuwende strategie laten zien. Deze strategie houdt in dat er op de korte termijn winst wordt opgegeven om zo op langere termijn voordeel te behalen.

Verder staan grote spelers uit de technologiemarkt hoog op de lijst. IBM, Microsoft, Samsung en eBay staan allen genoteerd. Technologiebedrijven blijken dus een grote indruk te maken op consumenten en ze blijven alleen maar groeien.

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!