24-10-2016

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

beter gevonden wordenWil jij meer bezoekers op je website? Je bent zeker niet de enige! Talloze eigenaren van websites en webshops optimaliseren dagelijks hun digitale thuishaven in de hoop zo meer traffic te genereren.  Velen van hen slagen helaas niet in deze missie. Het effectief promoten van een site is namelijk een vak apart dat de nodige kennis en ervaring vereist.

Het lukraak investeren in betaalde advertenties of het delen van je site met kennissen en vrienden levert zelden het gewenste resultaat op. Meer bezoekers op je website krijgen, vraagt om een zorgvuldig uitgestippelde langetermijnstrategie. In deze strategie spelen technieken als linkbuilden en SEO optimalisatie een cruciale rol.

Meer traffic naar je website genereren

Traffic genereren naar je website begint met het vindbaar maken van je site in Google. Voor veel mensen vormt deze zoekmachine het startpunt van hun online zoektocht. Na het invoeren van een zoekopdracht, scrollen ze snel door de zoekresultaten om vervolgens op een van de bovenste resultaten te klikken.

bovenaan in google komen

Als je meer bezoekers op je website wilt hebben, is het dus noodzakelijk om zo hoog mogelijk in Google te scoren. Hoe hoger de positie van jouw pagina, hoe groter de kans dat een gebruiker hierop klikt. Gelukkig is het met de hulp van een gespecialiseerd online marketing bureau zoals Webton het heel goed mogelijk om topposities in de zoekmachine te verwerven.

Zo krijg je meer bezoekers op je website

Bij Webton maken we gebruik van geavanceerde vormen van zoekmachine optimalisatie en linkbuilding om meer traffic te genereren. Zeker bij een gezamenlijke inzet hebben deze technieken een uitermate grote invloed op de ranking van je website in de zoekmachine. Op lange termijn is dit veel effectiever dan dure reclamecampagnes of adverteren op Google.

Voor een maximaal effect is het wel belangrijk dat je website voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Een verouderde site zal per definitie minder hoog scoren in de zoekresultaten omdat deze in de ogen van Google minder relevant is. Ook het regelmatig actualiseren van je content is een voorwaarde om constant bezoekers te blijven trekken.

Meer bezoekers in je webshop

conversieHeb jij geen gewone site, maar ben je een online retailer? Dan is het genereren van meer bezoekers in je webshop extra belangrijk. Gebruikers die vanuit Google op een productpagina belanden, klikken vaak door om andere producten te bekijken. En wanneer de bestelling bevalt, komen ze later nog eens terug.

Trek steeds meer bezoekers naar je website

Als je zoveel mogelijk traffic naar je website wilt genereren, is het verstandig om meerdere strategieën met elkaar te combineren. Zoekmachine adverteren is bijvoorbeeld een prima tactiek voor de korte termijn. Met het oog op de lange termijn investeer je beter ook in zoekmachine optimalisatie. Voor beide strategieën geven we je hieronder een aantal concrete tips:

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren trekt als geen enkele andere tactiek snel bezoekers naar je website. Dat is logisch, want bij deze advertentiemethode betaal je voor advertentieruimte in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Hierdoor is je site altijd prominent zichtbaar voor de doelgroep en kun je in korte tijd snel een reputatie opbouwen.

Gebruik Google AdWords om meer traffic te genereren

AdWords is het advertentieprogramma van Google waarmee je kunt adverteren in de zoekmachine. De essentie is simpel: de hoogste bieder op een bepaalde zoekterm verschijnt bovenaan in de zoekresultaten. Omdat Google verreweg de meest gebruikte zoekmachine is, raden we je aan om AdWords te verkiezen boven alternatieve advertentieprogramma’s.

Investeer in conversie optimalisatie

Adverteren in de zoekresultaten heeft natuurlijk alleen zin als het ook daadwerkelijk leidt tot meer bezoekers op je website. Dat bereik je door middel van conversie optimalisatie. Dit is een techniek waarbij je jouw advertenties optimaliseert om zo een hogere conversie te bereiken. Kleine verschillen in de advertentietekst of -afbeelding kunnen al leiden tot grote verschillen in doorklikratio.

Lees meer:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is een methode die geleidelijk steeds meer bezoekers naar je website trekt. Je ziet bij SEO dus minder snel resultaat van je inspanningen dan SEO, maar het voordeel is dat de bijbehorende kosten ook aanzienlijk lager zijn. Bij SEO draait het namelijk niet om adverteren, maar om het optimaliseren van je website om zo hoger in Google te komen.

Meer bezoekers met betere titel en omschrijving

Elke pagina op je website heeft een titel en een meta omschrijving. Hierdoor weet niet alleen de bezoeker, maar ook de zoekmachine waar de pagina over gaat. Door je titel en omschrijving aantrekkelijker te maken, verhoog de je doorklikratio vanuit de zoekresultaten. Zo trek je met enkele kleine aanpassingen meer bezoekers naar je site.

Bouw een band op met bezoekers

Het grootste deel van de bezoekers op je website komt daar via de zoekmachine. In de zoekresultaten wordt je site namelijk gevonden op de content die je publiceert. Hoe meer content en hoe beter de kwaliteit hiervan, hoe groter de kans dus is dat je bezoekersaantallen toenemen. Plaats daarom regelmatig nieuwe artikelen en bouw zo een band op met je lezerspubliek.

Lees meer:

Meer bezoekers in je webshop of website betaalt zichzelf op termijn dus altijd uit. Een investering in de diensten van een professioneel SEO marketing bureau zoals Webton is dan ook zeer verstandig. Al voor vele klanten hebben wij prachtige noteringen in Google gerealiseerd. Neem voor meer informatie contact op via info@webton.nl of bel naar 074 – 4040300.

kerk-oelerweg

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!