17-12-2011

17/12/11 – Marktplaats.nl geen last van crisis

Online verkoop Marktplaats.nl geen last van economische crisis

De grootste advertentiewebsite van Nederland, Marktplaats.nl, lijkt geen last te hebben van de economische crisis. Sinds de oprichting in 1999 is het bedrijf elk jaar groter geworden. Hiermee lijkt het online verkopen van producten en diensten nog steeds erg succesvol te zijn.

Afgelopen jaar zijn er 10 procent meer advertenties op de website geplaatst dan het jaar ervoor. De teller staat op dit moment op 110 miljoen advertenties.

Met name de afgelopen vijf jaar is het bedrijf enorm gegroeid. In 2009 werd al de 250 miljoenste advertentie geplaatst. Dit aantal is afgelopen zomer zelfs verdubbeld.

Marktplaats geeft aan dat dit onder andere te maken heeft met de grote handelsgeest die onder Nederlanders aanwezig is. Marktplaats heeft elke maand 6.5 miljoen unieke bezoekers op hun website.

Begin oktober van dit jaar werd op een dag een recordaantal van 416.027 nieuwe advertenties op de website geplaatst. Dit hield in dat er 24 uur lang, bijna vijf advertenties per seconde werden geplaatst. Online zakendoen is dus nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!