25-06-2013

Linkbuilding uitbesteden? Kies voor Webton

Linkbuilding is tegenwoordig een veelgehoorde term in het bedrijfsleven. Niet zonder reden, want een corporate website die een effectieve linkbuilding strategie hanteert, scoort beduidend hoger in de zoekmachines dan de concurrentie. In combinatie met zoekmachine optimalisatie leidt dit tot meer bezoekers op de website en een hogere naamsbekendheid voor het bedrijf.

Wat is linkbuilding?

Experts schatten in dat ruwweg 50% van de positie van een website in de zoekmachines wordt bepaald door links naar die website toe. Hoe hoger de kwaliteit van deze zogenaamde backlinks, hoe meer autoriteit een website uitstraalt richting zowel zoekmachines als bezoekers. Er komt dan ook meer bij linkbuilding kijken dan slechts het plaatsen van links op andere websites.

linkbuilding nederland

Belangrijk bij linkbuilding?

Backlinks van hoge kwaliteit dienen namelijk aan verschillende eisen te voldoen. Zo moet het linkprofiel bij voorkeur een natuurlijke groei doormaken en divers van aard zijn. Ook de autoriteit van websites waarop een link wordt geplaatst is erg belangrijk. Een website met een hoge autoriteit zal in principe alleen links plaatsen naar websites van gelijkwaardige kwaliteit. Wanneer de zoekmachine een dergelijke link ontdekt, heeft dit positieve gevolgen voor de positie van de website in de zoekresultaten.

topposities-gerealiseerd

Linkbuilding zelf doen?

Er zijn dan ook veel bedrijven die door middel van dubieuze linkbuildingstrategieën proberen zo veel mogelijk backlinks te verkrijgen. Geen goed idee, want zoekmachines kunnen detecteren wanneer de groei van een linkprofiel opvallend snel en daarmee niet organisch is. Dit wordt bestraft door de website in kwestie flink te laten dalen in de zoekresultaten!

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan een ervaren linkbuilding specialist is daarom een goed idee. Een website is hierdoor verzekerd van een gestaag groeiend linkprofiel van hoge kwaliteit, waardoor bezoekersaantallen onvermijdelijk zullen toenemen. En hoe meer bezoekers op de website, hoe groter de kans op nieuwe klanten! Bekijk hier enkele gratis linkbuilding tips!

Linkbuilding service

Als zoekmachine marketing specialist voor het MKB weet Webton als geen ander wat de meest effectieve linkbuilding strategie is in elke situatie. Als een van de grootste websitebouwers in en rond Twente, verzorgde het bedrijf in Hengelo al linkbuilding diensten voor meer dan 140 tevreden klanten. Voor meer informatie kan vrijblijvend contact worden opgenomen met een van onze linkbuilding experts.

direct-contact

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!