25-06-2013

Linkbuilding uitbesteden? Kies voor Webton

Linkbuilding uitbesteden is tegenwoordig heel gewoon in het bedrijfsleven. Niet zonder reden, want een corporate website die een effectieve linkbuilding strategie hanteert, scoort beduidend hoger in de zoekmachines dan de concurrentie. In combinatie met zoekmachine optimalisatie leidt dit tot meer bezoekers op de website en een hogere naamsbekendheid voor het bedrijf.

Wat is linkbuilding?

Experts schatten in dat ruwweg 50% van de positie van een website in de zoekmachines wordt bepaald door links naar die website toe. Hoe hoger de kwaliteit van deze zogenaamde backlinks, hoe meer autoriteit een website uitstraalt richting zowel zoekmachines als bezoekers. Er komt dan ook meer bij linkbuilding kijken dan slechts het plaatsen van links op andere websites.

linkbuilding nederland

Backlinks van hoge kwaliteit dienen namelijk aan verschillende eisen te voldoen. Zo moet het linkprofiel bij voorkeur een natuurlijke groei doormaken en divers van aard zijn. Ook de autoriteit van websites waarop een link wordt geplaatst is erg belangrijk. Een website met een hoge autoriteit zal in principe alleen links plaatsen naar websites van gelijkwaardige kwaliteit. Wanneer de zoekmachine een dergelijke link ontdekt, heeft dit positieve gevolgen voor de positie van de website in de zoekresultaten.

KlantZoektermResultaat in google.nl
textielhuis.nlhoeslakensnr. 1 uit 785.000 resultaten
debedrijfsmakelaar.nlbedrijfspand verkopennr. 1 uit 145.000 resultaten
fysiotape.nlsporttapenr. 3 uit 262.000 resultaten
heering.euvensterbanknr. 7 uit 1.060.000 resultaten
deschouwwitgoed.nlfornuisnr. 6 uit 2.300.000 resultaten

Linkbuilding zelf doen of uitbesteden?

Er zijn dan ook veel bedrijven die door middel van dubieuze linkbuildingstrategie├źn proberen zo veel mogelijk backlinks te verkrijgen. Geen goed idee, want zoekmachines kunnen detecteren wanneer de groei van een linkprofiel opvallend snel en daarmee niet organisch is. Dit wordt bestraft door de website in kwestie flink te laten dalen in de zoekresultaten!

Linkbuilding uitbesteden aan een ervaren linkbuilding specialist is daarom een beter idee. Een website is hierdoor verzekerd van een gestaag groeiend linkprofiel van hoge kwaliteit, waardoor bezoekersaantallen onvermijdelijk zullen toenemen. En hoe meer bezoekers op de website, hoe groter de kans op nieuwe klanten. Bekijk hier enkele gratis tips.

Lees meer:

Welke linkbuilding pakketten kiezen?

Linkbuilden kan met verschillende intensiteit worden uitgevoerd en er bestaan dan ook uiteenlopende linkbuilding pakketten. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer kwalitatieve backlinks en bijbehorende SEO-artikelen je doorgaans ontvangt. Het optimale pakket is afhankelijk van factoren zoals het budget, doelstellingen en het huidige linkprofiel van de website.

Heb je bijvoorbeeld een splinternieuwe bedrijfswebsite die nog nauwelijks backlinks heeft opgebouwd? Dan is het in de meeste gevallen onverstandig om meteen het zwaarste pakket te nemen. De abrupte verandering van een leeg linkprofiel naar een snelle stijging van het aantal backlinks kan in de ogen van Google onnatuurlijk overkomen.

backlinks campagne

Omdat je een straf van de zoekgigant ten koste van alles wilt voorkomen, is de weg der geleidelijkheid vaak de beste keuze. Ook als je kiest voor uitbesteden. Het kost nu eenmaal tijd om duurzame topposities in de zoekresultaten te vergaren, maar het is de moeite meer dan waard. De experts van Webton adviseren je graag over het beste pakket op basis van jouw wensen en specifieke situatie.

Lees meer:

De meerwaarde van uitbesteden aan een specialist

De meerwaarde van een linkbuilding specialist zit voornamelijk in de ruime kennis en ervaring, die bij het uitstippelen van een campagne van onschatbare waarde zijn. Veelvuldig gemaakte blunders worden hierdoor voorkomen en ook een traject dat niet naar wens verloopt, kan tijdig worden bijgestuurd. Een gespecialiseerde partij heeft alle problemen al eens eerder gezien en kent daarom de oplossingen.

Een ander pluspunt van uitbesteden aan een expert, is de expertise op het gebied van competitieve linkanalyses. Je wilt met je website immers niet alleen hoog in Google ranken, maar ook de concurrentie voorbij streven. Een specialist brengt het online landschap in jouw branche feilloos in kaart en ziet exact welke backlinks nodig zijn om jouw tegenstrevers af te troeven in de zoekresultaten.

Lees meer:

Uitbesteden aan linkbuilding bureau voor de beste service

Als zoekmachine marketing specialist voor het MKB weet Webton als geen ander wat de meest effectieve linkbuilding strategie is in elke situatie. Als een van de grootste websitebouwers in en rond Twente, verzorgde ons bureau al linkbuilding diensten voor meer dan 140 tevreden klanten.

Aan ons kun jij je campagne dus met een gerust hart uitbesteden. Wil je meer weten over onze resultaten of de uitgebreide mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze experts of vraag hier een gratis scan aan.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!