29-11-2012

29/11/12 – Met de iPad op schoot

Lekker samen zwijgen op de bank met de iPad op schoot

Het is dinsdagavond. De klok slaat half acht. De vaatwasser draait. De kids liggen vandaag lekker op tijd in bed. Heerlijk! Tijd om even De Wereld Draait door te kijken. De beentjes worden uitgestrekt op de salontafel gelegd, en de iPad gaat op schoot. Hij één met een zwarte hoes van leer. Zij één met een zuurstokroze hoes. De vier ogen vallen afwisselend op het scherm van de tv en het scherm van hun eigen iPad. Om acht uur vraagt de één aan de ander: ‘koffie?’

Onafscheidelijk met je mobile device
Het stel in de inleiding is fictief. Bedenken we hier terplekke. Al zou het ons niet verbazen als het in een aantal huishoudens zo gaat. Niets mis mee, als het liefdeskoppel in kwestie op deze manier zielsgelukkig is. Maar, hoe connected ben je met je partner als je onafscheidelijk bent met je mobile device? Als het apparaat op het nachtkastje ligt, meegaat naar het toilet, op de bank, op kantoor, naar de supermarkt. En als je daar bewust over gaat nadenken, wil je dat dan wel?

Afkickkliniek
Toch interessant. Wellicht kunnen we onze diensten uitbreiden en een afkickkliniek oprichten voor mensen die verslaafd zijn aan hun mobile devices?  Mensen die alleen nog maar bezig zijn met de virtuele wereld en vergeten dat er ook nog een werkelijke wereld is en daardoor de verbinding met zichzelf en met anderen verliezen.

Stel, we nodigen mensen uit in Hengelo, waar ze de rust kunnen opzoeken van het landelijke Twente. We gaan dan samen opnieuw kijken naar de online activiteiten van de cliënt. Een maatwerktraject waarin we kijken welke apps je beter niet meer kunt gebruiken voor je eigen welzijn. Heel maatschappelijk verantwoord, toch?

Wel één probleem: geheel onthouding is natuurlijk géén optie. We verlenen ons bestaansrecht immers aan internet. Nou, daar moeten we dan nog maar even over nadenken. Heb je een goed idee voor een business case en zie je kansen? Laat het ons weten via info@webton.nl

Het Webton Team

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!