29-05-2012

Kunnen social media ook sociaal zijn?

Kunnen social media ook sociaal zijn?

I’d like to add you to my professional network on LinkedIn
Meubelboulevard Winterswijk is now following you on Twitter
…en dan willen er ook nog mensen vrienden met je worden op Facebook die je al vanaf de kleuterschool niet meer hebt gezien…

We willen graag aan de hele wereld laten zien waar we mee bezig zijn en waar we goed in zijn. Sterker nog, we willen ook nog graag laten zien waar we zijn.

Zo links en rechts zie je mensen twijfelen hoe ze de social media van hun keuze zullen gaan gebruiken. Ga ik Twitter gebruiken voor onzin of is dat meer een ding voor Facebook? Linkedin heeft wel een duidelijke identiteit en die is zakelijk. Is het dan slim om je Twitter er aan te koppelen zodat ook je ‘onzin’ tweets op Linkedin te zien zijn?

Zorgwekkend vind ik de mensen die via social media niet verder komen dan iedereen een ‘Goedemorgen’ te wensen.
En dan ook nog niet eens met een aanvullende tekst zoals; Goedemorgen iedereen, vandaag is het weer een mooie dag!  Nee…, gewoon ‘Goedemorgen’. Voor de duidelijkheid, een Twitter-account bestaat gemiddeld voor 50% uit onbekende volgers. Wat zou het toch leuk zijn als iedereen de helft van de mensen die je gewoon op straat tegenkomt een vriendelijk ‘goedemorgen’ zou wensen…

Overal even je mail checken, een tweetje versturen of een blik op Facebook werpen. En dan ook nog snel een mooie lettercombinatie via Wordfeud versturen aan een tegenstander, die ad random aan jou gekoppeld is. Dat is de wereld van social media. Daarom is het sinds de komst van social media belangrijker dan ooit om uw relaties in levende lijve te blijven ontmoeten. De non-verbale communicatie geeft jus aan een relatie.

Het gaat om ècht contact maken. Een feestje of zomaar even gezellig bij elkaar zitten is dan toch echt effectiever dan het gebruik van social media. U kunt me naar aanleiding van deze column een mailtje sturen via ton@webton.nl, maar u weet: er gaat niets boven persoonlijk contact!

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!