30-04-2014

30/04/14 – Een nieuwe site voor Jong en Veer

Een nieuwe responsive website voor Jong en Veer

De website van Jong en Veer schittert nu in een nieuw design. Dit bureau adviseert op het gebied van mantelzorg bij werkgeversorganisaties, gemeenten en bedrijven. Webton Internetdesign was hierbij verantwoordelijk voor de technische realisatie.

Evenwicht bij Jong en Veer

Jong en Veer streeft ernaar om een constructieve bijdrage te leveren aan het combineren van werk en mantelzorg. Door onder andere begeleiding en advies aan te bieden aan zowel werkgevers als werkende mantelzorgers, willen zij een goede werk-zorgbalans creëren. Als dit namelijk goed in evenwicht is, voelt de werknemer zich minder overbelast en zal het ziekteverzuim dalen. Tijd dus om ook deze balans online goed weer te geven.

screen

Responsive WordPress

De nieuwe website is, net als de andere websites van Webton, gebouwd in WordPress. ‘Dit Content Management Systeem (CMS) staat namelijk bekend om zijn gebruiksgemak, snelheid en flexibiliteit’, aldus Kevin (projectmanager bij Webton). Wel wordt dit CMS volledig aangepast aan de wensen van de klant. Kortom; altijd een op maat gemaakt product.

Maar niet alleen de wensen van de klant zijn meegenomen in de realisatie. Ook met de eindgebruiker is rekening gehouden. Steeds meer gebruikers surfen namelijk via een tablet of smart phone op het internet. Vandaar dat deze website volledig responsive is opgebouwd, waardoor deze op een desktop, tablet en smartphone altijd goed wordt weergegeven.

One page design

Het ontwerp, gemaakt door bureau Oostwerk, heeft als basis het one page design. Dat wil zeggen dat alle belangrijke informatie op één lange pagina staat. Deze manier van vormgeving heeft vooral op de touch screen-gebruikers van een positief effect; ze zijn namelijk eerder geneigd om verder door de informatie te scrollen en meer te lezen.

Het resultaat is een frisse, overzichtelijke website dat de focus legt op wat Jong en Veer kan betekenen voor de lezer.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!