23-02-2012

23/02/12 – Je CV op Facebook?

Sinds de opkomst van Social Media is het een nieuw fenomeen; toekomstige werkgevers checken niet meer alleen je CV, maar ook je sociale netwerken. Social Media stellen werkgevers in staat om toekomstige sollicitanten al voor een eventueel sollicitatiegesprek te leren kennen. Maar hoe worden sociale netwerken beoordeeld door werkgevers? Is het schadelijk als je alleen maar feestend op de foto staat? Recent Amerikaans onderzoek heeft wetenschappelijk bewijs gevonden, waarmee karaktertrekken van een goede werknemer afgeleid kunnen worden van een sociaal netwerk.

Onderzoekers van de Northern Illinois University, de University of Evansville en Auburn University deden onderzoek naar dit fenomeen. De onderzoekers vroegen 4 HR-professionals en –studenten die erg actief zijn op Facebook om de profielen van 56 gebruikers van Facebook te bekijken. De 4 deelnemers van het onderzoek kregen 10 minuten de tijd om een Facebook-profiel te bekijken, alvorens ze deze moesten beoordelen op de 5 belangrijkste karaktertrekken van een goede werknemer, namelijk: openheid, zorgvuldigheid, extroversie, vriendelijkheid en neuroticisme. De onderzoekers vergeleken vervolgens 6 maanden later deze uitkomsten met de beoordelingen van de daadwerkelijke leidinggevenden van de 56 Facebook-gebruikers. Tussen beide uitkomsten werd een duidelijke samenhang gevonden. Het is dus wel degelijk mogelijk om iemands karaktertrekken, met name op professioneel vlak, af te leiden van zijn of haar Facebook-profiel.

Betekent dit echter ook dat de foto’s waarop iemand bijvoorbeeld feestend met een biertje in de hand ook schadelijk zijn voor je professionele imago? Volgens Don Kluemper, één van de onderzoekers, is dit niet het geval. Het kan er juist voor zorgen dat je een hoge mate van extraversie bezit, een eigenschap die ook kan worden toegekend aan het hebben van veel vrienden op Facebook. Ook kunnen foto’s of teksten over reizen bijvoorbeeld worden gezien als avontuurlijk. De uitkomsten van dit onderzoek betekenen dus geenszins dat je je profiel zo moet veranderen, dat je er ‘braaf’ uit komt te zien.

Het onderzoek naar het toekennen van persoonlijkheidskenmerken door middel van beoordeling van profielen op sociale netwerken staat echter nog in de kinderschoenen. Don Kluemper raad het werkgevers dan ook af om Facebook te gebruiken voor het screenen van sollicitanten. Het oude vertrouwde CV is dus zo gek nog niet…

Bron: Hyped.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!