19-12-2011

19/12/11 – Introductie Facebook Timeline

De introductie van Facebook Timeline is een feit. Vanaf donderdag 22 december wordt Facebook Timeline ingevoerd bij alle 800 miljoen gebruikers van het sociale netwerk. Tot die tijd hebben alle gebruikers de mogelijkheid om de App te testen en in te richten naar eigen smaak, voordat het definitief ingevoerd wordt.

Facebook Timeline is een App van Facebook die op chronologische volgorde al je activiteiten op Facebook weergeeft. Niet alleen foto’s, video’s en status-updates worden hierin opgenomen, maar ook locaties, en andere toevoegingen aan je profiel. Wanneer deze App is opgenomen op je profielpagina, is er de mogelijkheid om rechts bovenaan op je pagina je Timeline te organiseren. Er kan een gepersonaliseerde omslag toegevoegd worden, zoals een mooie foto van jezelf of een andere afbeelding die je mooi vind. Hieronder zijn de vaste onderdelen van Timeline te vinden, namelijk je profielgegevens, foto’s en vrienden. Verder kan Facebook Timeline naar eigen voorkeur ingericht worden.

Wat ook is opgenomen in Facebook Timeline zijn al je updates en andere recente activiteiten die je hebt ondernomen op Facebook, zoals het luisteren van muziek op Spotify. Deze activiteiten worden vanaf nu anders weergeven op je profiel. Zo zijn ze verdeeld in activiteiten van ‘vorige maand’, maar is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld je ‘hoogtepunten van 2011’ te zien. Een nieuwe aanwinst dankzij Timeline is het activiteitenlogboek, dit is een overzicht van al je activiteiten op Facebook sinds je aanmelding bij het sociale netwerk. Om je profiel nog persoonlijker te maken, kan je zelf door middel van een ster aangeven wat je favoriete verslagen, foto’s en updates zijn. Deze krijgen een prominente plek op je profiel. Ook posts van anderen die je ‘ge-liked’ hebt krijgen door middel van Timeline een prominentere plek op je profielpagina.

Onderstaand filmpje geeft een sfeerimpressie van de mogelijkheden van Facebook Timeline:

http://youtu.be/hzPEPfJHfKU

De mogelijkheden van Facebook Timeline zijn enorm. Met deze App kan je je profielpagina personaliseren en je onderscheiden van andere Facebook gebruikers door middel van je eigen creativiteit. Er zijn echter niet alleen maar positieve reacties op het nieuwe paradepaardje van Mark Zuckerberg. Boze tongen beweren namelijk dat door deze App nog meer persoonlijke informatie via je profielpagina gedeeld wordt met de buitenwereld. Door Facebook Timeline wordt namelijk nog duidelijker wie je bent, wat je voorkeuren zijn en wat je lifestyle is. Deze informatie biedt natuurlijk uitgelezen kansen aan marketeers om te gebruiken voor reclamedoeleinden. Om dit gevoel van inbreuk op je privacy te voorkomen heeft Facebook de 7-daagse proefperiode geïntroduceerd. Hierdoor heeft iedereen de kans om bepaalde elementen toe te voegen of juist te verwijderen, zodat er op Timeline alleen informatie komt te staan die je zelf ook daadwerkelijk wil delen met de buitenwereld.

Bron: Frankwatching.com

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!