20-11-2011

20/11/11 – Internet ‘eerste levensbehoefte’

Internet ‘eerste levensbehoefte’ voor Nederlander geworden

Internet is voor de meeste Nederlanders niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zo is maar liefst negentig procent van alle Nederlanders elke dag online, wat neer komt op ongeveer drie uur per dag. Zo hebben onderzoekers van de Universiteit Twente gepubliceerd in het Trendrapport Computer- en Internetgebruik 2011.

In vergelijking met vorige jaren stijgt het internetgebruik aanzienlijk. Vorig jaar zat de gemiddelde Nederlander 2 uur en 42 minuten op internet. Dat is dit jaar gestegen naar 3 uur en 6 minuten.

De wetenschappers van de Universiteit Twente beschouwen deze stijging als een uitgroei tot eerste levensbehoefte. Ze stellen het gelijk met onder andere eten, drinken en slapen.

De groei is vooral te danken door de verbetering in communicatiemogelijkheden zoals chatprogramma’s en social media, online bankieren en online spelletjes. Daarnaast werd gemeten dat 94 procent van de mensen tegenwoordig online goederen aanschaft.

Het voornaamste voordeel van het internet blijft toch wel de grote schat aan informatie. Zo gebruiken mensen internet het vaakst om zoekmachines te gebruiken of om nieuwssites te bekijken. Toch benadrukken de onderzoekers dat deze tijdsbesteding relatief gelijk blijft.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!