04-12-2011

04/12/11 – Hyves groeit minder dan voorheen

De sociale netwerksite Hyves is de afgelopen maanden een nieuwe weg ingeslagen en dat is een goede keuze geweest. Afgelopen zomer heeft Hyves kenbaar gemaakt meer te willen zijn dan alleen een netwerk voor vrienden. Ook nieuwsberichten en mogelijkheden om te reageren zijn belangrijker geworden.

Naast deze vernieuwingen op de website is Hyves ook op andere fronten innovatief geweest. Zo heeft de website Hyves Hitradio. Deze nieuwe functie is bedacht als aanvulling op de bestaande strategie. Hyves probeert hiermee dus veelzijdigheid uit te stralen.

Hyves had begin 2011 al meer dan 11 miljoen leden. Op dit moment hebben ze de grens van 11.5 gepasseerd. Ondanks de leeftijd van de website  is er dus nog steeds sprake van groei. Toch groeit Hyves minder dan vroeger. Er is een afname van 50% zichtbaar die onder andere te wijten is aan de concurrentie van Facebook.

Mocht de groei op deze wijze doorzetten dan kan Hyves rekenen op een ledenbestand van 16.5 accounts in 2021. Dit zijn er dus minder dan verwacht.

Aan de groeispurt lijkt dus toch een eind te komen. Hyves zou er goed aan doen om zich te richten op de Belgische markt. Aangezien er geen sprake is van een taalbarrière zou dit eventueel een goede alternatieve markt zijn.

Bron: Marketingextreme.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!