17-12-2012

17/12/12 – Het jaar 2012 door de ogen van Twitter

oog-twitterHet jaar 2012 loopt alweer op zijn einde en dat betekent weer de jaarlijkse overvloed aan jaaroverzichten. Twitter heeft ook voor zichzelf een mooi jaaroverzicht gemaakt. Op 2012.twitter.com zijn de hoogtepunten van het afgelopen jaar door de ogen van Twitter te bewonderen.

De Golden Tweet Award 2012, de meest populaire tweet, gaat naar president Barack Obama. Zijn overwinningstweet ‘four more years’ werd maar liefst 810.000 keer geretweet door 200 verschillende nationaliteiten.  Zijn tweet was niet alleen de populairste tweet van het afgelopen jaar, het is ook nog eens de meeste populaire tweet sinds de oprichting van Twitter.

De Olympische Zomerspelen in Londen mogen zich met recht het meest populaire evenement van 2012 noemen. Tijdens dit wereldwijde sportevenement werd er ongeveer 150 miljoen keer getweet. De absolute piek was tijdens het legendarische optreden van de Spice Girls. Het populairste daadwerkelijke sportonderdeel was natuurlijk de atletiek. Dit is vooral mogelijk gemaakt door de opmerkelijke Usain Bolt met zijn gouden plak. Andere evenementen die het ook erg goed deden waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de MTV Video Music Awards, Superbowl en de EURO 2012.

Een andere selectie, Only On Twitter, waarbij gebruikers aanwezig zijn bij een hele bijzondere ervaring was ook razend populair. James Cameron en zijn Deap See Challenge, de Marslancering en een bergbeklimming zijn slecht enkele voorbeelden van Only On Twitter. Twitteraars konden doormiddel van tweets een kijkje nemen in deze bijzondere ervaringen.
In 2012 heeft Twitter ook een hoop nieuwe twitteraars  mogen verwelkomen. Voetbalster Pelé, Paus Benedictus XI en Neil Young zijn twitteraars die het erg goed doen. Zij hebben in een korte tijd een hoop volgers aan zich weten te binden en mogen zich dan ook de meeste populaire nieuwelingen van 2012 noemen.

Twitter biedt jou de mogelijk om je eigen jaaroverzicht te creëren. Maak nu snel je eigen persoonlijke jaaroverzicht op Twitter en kijk wat 2012 voor jou heeft betekend.

Bron: twitter.com

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!