17-06-2013

17/06/13 – #hashtags #watkanjeermee?

hashTwitter, Instagram, Tumblr en Pinterest maakten er al veelvuldig gebruik van: de hashtag. Het is eigenlijk ontzettend simpel; door het gebruik van hashtags laten gebruikers zien waar ze over praten door middel van de een hekje (#). Vervolgens plaatsten ze er een trefwoord achter waar ze duidelijk mee maken welke onderwerpen van belang zijn. Bijvoorbeeld: #webton

Het gebruik van de hashtag biedt enorm veel voordelen, zo kan men precies bij houden waar iedereen over praat. Je creëert hiermee een duidelijk overzicht van de onderwerpen die op dat moment veel besproken zijn. Handig natuurlijk, op deze manier zijn trends snel te ontdekken of is het juist makkelijk om een service of product een trend te maken.

Als gevolg van het veelvuldige gebruik van hashtags op verschillende sociale netwerken maakten veel Facebook gebruikers, tegen beter weten in, al gebruik van de hashtags. Facebook deed daar tot voor kort eigenlijk vrij weinig mee maar sinds een paar dagen is ook Facebook over stag en hebben ze hashtags officieel geïntroduceerd. Het is een onderdeel van hun nieuwe communicatiesysteem. Hiermee willen ze beter in beeld brengen welke onderwerpen populair zijn, zodat gebruikers in staat zijn snel te ontdekken welke onderwerpen populair zijn.

Het starten van een discussie of het uitlichten van bepaalde personen, producten of evenementen wordt hierdoor aanzienlijk makkelijker. Facebook heeft de hashtags klik baar gemaakt zodat je op een pagina terecht komt waar een compleet overzicht te zien zal zijn van iedereen die dezelfde hashtag heeft gebruikt. Daarnaast heeft de zoek balk van Facebook er ook een nieuwe taak bij gekregen en is het ook mogelijk middels de zoek balk naar hashtags te zoeken. De gebruiker bepaalt overigens nog steeds welke mensen zicht kunnen hebben op hun status.

Het gebruik van hashtags op Facebook biedt vooral bedrijven een hoop nieuwe kansen en mogelijkheden. Facebook kan in één keer een enorm veel mensen bereiken en dat is toch precies wat je als bedrijf wilt?

Bron: nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!