05-01-2012

05/01/12 – Gratis internet in Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn begint het nieuwe jaar met een proef naar het gebruik van gratis internet in hun winkels. De proef duurt een half jaar en 12 winkels zullen deelnemen aan dit project.

Het gratis internet zal beschikbaar zijn in de vorm van WiFi. In de helft van de winkels die betrokken zijn bij de proef krijgt de klant de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van het internet. In de andere helft van de betrokken winkels kunnen klanten een uur lang gebruik maken van gratis internet, na dit uur is er de mogelijkheid om tegen bijbetaling alsnog gebruik te maken van het internet. Winkels die meewerken aan de proef zijn te herkennen aan een sticker op het raam, zodat klanten kunnen zien dat er gratis WiFi beschikbaar is. De meeste betrokken winkels zijn te vinden in het Westen van het land.

Albert Heijn doet de proef omdat, naar eigen zeggen, in een aantal winkels geen werkende internetverbinding aanwezig is, maar mensen met een smartphone toch internet nodig hebben, met name als zij gebruik maken van de populaire app van Albert Heijn: de Appie. Met de Appie kunnen klanten hun boodschappenlijstje op hun mobiel maken, waarna deze app zelfs een looproute door de winkel uitstippelt voor de klant. Ook kunnen alle bonusaanbiedingen worden opgezocht en recepten worden gevonden. Echter zonder goed werkende internetverbinding in de winkels van Albert Heijn werkt deze app natuurlijk niet goed.

De proef met gratis internet in Albert Heijn winkels loopt een half jaar. Na een half jaar wordt bekeken in hoeverre gebruik wordt gemaakt van deze dienst en natuurlijk ook of het gevolgen heeft voor het gebruik van de Appie. Wanneer de resultaten positief zijn, zal worden gekeken of het mogelijk is om gratis internet in alle vestigingen van Albert Heijn mogelijk te maken.

Deze week werd ook bekend dat Albert Heijn vanaf het voorjaar het programma ‘Mijn Bonus’ start. Met dit programma krijgen gebruikers van de bekende bonuskaart van Albert Heijn persoonlijke aanbiedingen aangeboden. Dit is mogelijk omdat door middel van de bonuskaart wordt geregistreerd welke producten klanten vaak kopen. Hierdoor kunnen aanbiedingen op maat gemaakt worden.

Bron: Tweakers.net

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!