25-04-2012

25/04/12 – Google zoek algoritme update

Google voert over geoptimaliseerde algoritme wijziging door

Zoals al aangekondigd enkele weken geleden gaat Google een algoritme update doorvoeren waarbij over geoptimaliseerde websites zullen worden geraakt met als gevolg een lagere ranking in de zoekmachine. Deze update lijkt sinds gisteren te worden doorgevoerd. Wanneer de update klaar is is niet helemaal duidelijk maar je moet denken aan een dag of 2.

De wijzigingen in het algoritme lijkt vooral de off page factoren te raken. Je moet hierbij denken aan de volgende zaken die Google bestempelt als webspam en die ‘afgestraft’ worden door Google:

  • Keyword stuffing. Dit is een onpage factor en betekent dat je je pagina’s volstopt met je belangijkste zoekwoorden
  • Article spinning. Het op een onlogische manier invoegen van je zoekwoord in de content van andere websites. Dit is: grammaticaal onlogisch en op een niet gerelateerde website
  • Onnatuurlijke linkprofielen. Oftewel overmatig en  herhalend gebruik van hetzelfde keyword als ook het plaatsen van heel veel links op niet gerelateerde websites en omgekeerd, onnatuurlijke links ván (spammy) websites.

Hoeveel websites worden geraakt door de algoritme update? Volgens Google zal wereldwijd ongeveer 3% van de websites de gevolgen merken.

Alleen eerlijke natuurlijke zoekmachine marketing en eerlijke natuurlijke linkbuilding zullen overleven is het standpunt van Webton.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!