20-02-2012

20/02/12 – Google werkt aan wachtwoordgenerator

Google is bezig met het ontwikkelen van een generator die het mogelijk maakt om willekeurige wachtwoorden te gebruiken op het internet, mits de browser Google Chrome wordt gebruikt. Deze nieuwe tool moet voorkomen dat men voor verschillende internetdiensten hetzelfde wachtwoord gebruikt. Hierdoor is men namelijk kwetsbaarder voor mensen met kwade intentie die makkelijk kunnen inbreken in één of meerdere accounts van deze persoon.

Het systeem werkt eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer een gebruiker van Google Chrome op een registratiepagina komt en een wachtwoord in moet vullen, verschijnt er een sleuteltje in beeld. Wanneer de gebruiker hierop klikt, verschijnt er een willekeurig, maar sterk wachtwoord in beeld die gebruikt kan worden als wachtwoord voor deze account. Google Chrome onthoudt dit wachtwoord voor je op de reguliere manier.

Er zijn wel een aantal beperkingen aan de nieuwe tool. Het werkt namelijk alleen wanneer Google Chrome wordt gebruikt als standaardbrowser. Ook werkt het alleen als er nieuwe accounts worden aangemaakt. Diensten waarbij de gebruiker al aangemeld is, kunnen niet worden gebruikt met de nieuwe tool.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer en of de nieuwe tool gebruikt gaat worden. Op dit moment is het nog slechts een idee van het bedrijf achter de welbekende zoekmachine. Google ziet deze nieuwe tool ook als tussenoplossing voor het uiteindelijk inloggen via de browser en Open ID, zo wordt er gemeld.

Bron: Tweakers.net

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!