31-10-2011

31/10/11 – Google+ breidt uit

Google+ is hard op weg om de concurrentiestrijd met andere aanbieders van Social Media aan te gaan. De afgelopen weken maakte het nieuwe sociale netwerk bekend dat er in de toekomst niet alleen muziek gekoppeld kan worden aan je account, maar nu is ook bekend geworden dat Google+ de zakelijke markt op gaat.

Online muziekwinkel
Op dit moment is Google bezig met de ontwikkeling van Google Music, welke naar verwachting in de zeer nabije toekomst zal worden gelanceerd. Met deze online dienst gaat Google+ niet alleen de concurrentiestrijd aan met andere sociale media zoals Facebook en Last.fm, maar ook met online muziekwinkels als I-tunes en Amazon. Gebruikers van Google+ kunnen met deze tool via een online muziek database nummers aanbevelen aan hun Google+ vrienden. Deze vrienden krijgen hierdoor de mogelijkheid om dit stukje muziek één maal gratis te beluisteren en vervolgens kunnen ze het zelf downloaden voor, naar alle waarschijnlijkheid, 99 dollarcent per stuk. Google is op dit moment nog in onderhandeling met diverse platenmaatschappijen, maar toch doen volgens insiders de geruchten de ronde dat deze muziekdienst nog deze maand zal worden gelanceerd.

De zakelijke markt
Vorige week werd ook bekend dat Google Apps wordt samengevoegd met het sociale netwerk Google+. Google Apps is een instrument voor bedrijven waarin een Office-pakket wordt aangeboden. Door deze twee tools te combineren wordt het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om Google+ te gaan gebruiken, mede dankzij het feit dat dit sociale netwerk gebruik maakt van ‘cirkels’ om contactgroepen in te onderscheiden. Op deze manier wordt het erg makkelijk om cirkels aan te maken voor bijvoorbeeld klanten of collega’s en op deze manier updates met hen te delen. Zo zal bijvoorbeeld informatie uit Gmail (belangrijk onderdeel van Google Apps) in één druk op de knop gedeeld kunnen worden met een cirkel op Google+. Niet alleen Facebook, maar ook Linked-In heeft er dus een serieuze concurrent bij. Ook Webton is  reeds vertegenwoordigd op Google+.

Bronnen: Nu.nl & Computerworld.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!