05-04-2012

05/04/12 – Google experimenteert met bril

Google experimenteert met augmented reality-bril

Google heeft een prototype van een zogenaamde augmented reality-bril ontworpen. Dit is een bril waarmee gebruikers realtime informatie te zien krijgen over hun omgeving. Deze informatie kan gaan over personen en gebouwen maar ook voor de omgevingstemperatuur, route-informatie, chats en als agenda. Middels een kleine camera in de bril wordt informatie uit de omgeving weergegeven.

De bril heeft ziet er niet groot en zwaar uit, maar heeft een hip design gekregen. De bril heeft aan de binnenkant van het montuur een klein schermpje waarop de informatie getoond wordt. De bril is aan te sturen via gesproken commando’s. De camera kan ook worden gebruikt om foto’s en filmpjes te maken. De bril bevat geen glazen, maar bestaat vooral uit een montuur. Daardoor kan de bril in de toekomst ook gemakkelijk over bestaande brillen heen worden gedragen.

De bril maakt onderdeel uit van Project Glass. Dit is de eerste zet van Google op het gebied van draagbare technologie. In de bergen van Californië heeft Google hun onderzoekscentrum staan. Dit mysterieuze centrum heet Google X en de ontwerpers houden zich bezig met onder andere robotica en ruimteliften.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!