2 minuten

Google don'ts: Kopen en verkopen van links tijdens linkbuilden

Linkbuilden is één van dé manieren om hoger in Google te komen. Kwalitatief goede links dragen bij aan een betrouwbaar linkprofiel én een betrouwbare website. Google zal je hierdoor hoger ranken. Het bewust kopen of verkopen van backlinks kan (en zal uiteindelijk) het tegenovergestelde bewerkstelligen: een lagere betrouwbaarheid door Google, resulterend in een lagere ranking.

Een voorbeeld. Het bewust kopen van backlinks leidt tot minimaal het predikaat “verdacht” binnen Google. De zoekmachine zit er sinds de Penguin-update van april 2012 bovenop. Koop jij links van een bedrijf dat in die verdachte hoek zit, dan werkt dit als een olievlek: ineens is jouw zelf ook in verdacht. Sites die gelinkt zijn aan verdachte sites kunnen hun PageRank met 30% tot 50% zien afnemen. Voor wat betreft uitgaande links: deze kunnen geen PageRank meer doorgeven aan andere sites. Kortom: een op papier gunstige transactie (bijvoorbeeld 2,500 links voor € 49,95) werkt compleet averechts en levert uiteindelijk weinig tot niets op.

Kopen en verkopen van links

Google zorgt er sinds de Penguin-update van enkele jaren terug namelijk voor dat de betreffende backlinks geen PageRanks door kunnen geven. De backlinks zijn dus in feite waardeloos: je site zal er niet beter door gaan ranken. Maar blijkbaar is dat nog lang niet altijd bij iedereen doorgedrongen: nog steeds trappen veel (beginnende) ondernemers in de val om op deze manier snel aan een grote hoeveelheid links te komen.

Ook over het verkopen van links is Google in het verleden al zeer duidelijk geweest. De zoekmachinegigant raadt dit absoluut af, op straffe van een lagere ranking. Google stelt letterlijk dat als je benaderd wordt voor het betaald plaatsen van links of advertorials met embedded links, hiermee de kwaliteitsrichtlijnen van Google overtreden worden en dat hiertegen opgetreden zal worden. Google noemt hierbij verlies aan betrouwbaarheid, een lagere PageRank in de Google Toolbar, lagere zoekresultaten en in het meest extreme geval verwijdering uit Google’s zoekresultaten.

Kwalitatief linkbuilden

Als het kopen en verkopen van links niet werkt, wat dan wel?

Zoals in de inleiding gesteld is linkbuilding een van de beste manieren om hoger in Google te komen. Maar dan niet door het kopen of verkopen van links, maar door dit op een natuurlijke en professionele manier aan te pakken. Hier kan Webton je bij helpen.

Webton heeft de kennis en specialisten in huis om voor jouw bedrijf een betrouwbare backlinks op te zetten. Daarbij speelt dus niet alleen de hoeveelheid links (kwantitatief) een rol, maar vooral de kwaliteit: waar komen de links vandaan. Die zullen van gerenommeerde spelers in dezelfde markt moeten komen. Webton heeft hiervoor diverse strategieën om aan jouw wensen tegemoet te komen.

Neem daarom contact met ons op om je site stevig in een online omgeving van backlinks te kunnen verankeren!

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

137 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel