05-03-2012

05/03/12 – Google+ blijft achter

Google+ blijft achter op andere Social Media

Afgelopen jaar werd het met veel bombarie gepresenteerd: Google+. Sindsdien is het redelijk stil rondom het nieuwe sociale netwerk van Google. Opvallend is dat het aantal gebruikers van het netwerk in sterke mate groeit, maar dat deze gebruikers zich maar weinig verbonden voelen met Google+.

Het bedrijf Comscore deed onderzoek naar het aantal minuten per maand dat gebruikers doorbrengen op hun sociale netwerk. Het onderzoek werd gedaan gedurende de eerste maand van dit jaar, januari. De resultaten laten heel duidelijk het verschil in populariteit zien tussen Facebook en Google+. Facebook komt hierbij als winnaar uit de bus. Gebruikers van Facebook brengen gemiddeld 405 minuten per maand door op dit social media kanaal. Gebruikers van Google+ daarentegen brengen slechts een fractie van dit aantal op hun netwerk door, namelijk maar 3 minuten per maand.

Ook Twitter en LinkedIn scoren beduidend hoger dan Google+, al valt ook dit aantal minuten in het niet bij de absolute leider op dit gebied; Facebook. Een gemiddelde gebruiker van Twitter bracht in de maand januari 21 minuten door op het sociale netwerk. LinkedIn scoorde net iets lager, met een gemiddelde van 17 minuten.

Slecht nieuws dus voor Google+. Daar komt nog bij dat het aantal minuten ook nog eens is teruggelopen. Zo lag het gemiddeld aantal minuten dat gebruikers doorbrachten op Google+ in november nog op 5,1 minuten en in december op 4,8 minuten. Google zelf stelt echter dat bovenstaande cijfers niet helemaal correct zijn, doordat het netwerk erg moeilijk te meten is. Een kritisch punt aan het onderzoek is dan ook dat niet is gemeten welke activiteiten exact worden ondernomen in de tijd dat men online is op de sociale netwerken. Zo kan het zijn dat tijd die is doorgebracht op een sociaal netwerk, zonder dat daadwerkelijk activiteiten zijn ondernomen, ook meegenomen is in het aantal minuten.

Ondertussen doet de zoekmachinegigant er wel alles aan om meer gebruikers te krijgen. Zo moedigt het gebruikers van Gmail aan om ook lid te worden van Google+, met één druk op de knop is dit al mogelijk. Feit blijft wel dat het aantal gebruikers van Google+ blijft stijgen, dus wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Hyped.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!