26-05-2014

26/05/14 – Google begint met uitrol Panda 4.0

pandaBacklinks met daarin je eigen bedrijfsnaam vergaren is al jarenlang een van de meest effectieve manieren om met je onderneming hoger in Google te komen. De effectiviteit van deze manier van linkbuilden hangt echter ook af van het laatste algoritme dat de zoekmachine implementeert.

Matt Cutts van Google maakte onlangs op Twitter de release bekend van versie 4.0 van het Google Panda-algoritme.

Het Panda-algoritme van Google moet voorkomen dat sites met een slechte kwaliteit content in de top van Googles zoekresultaten terechtkomen.

Maar was Google niet gestopt met mededelingen over nieuwe versies en updates van Panda nu het maandelijkse doorlopende updates zijn geworden? Ja, maar dit is een grotere update.

Panda 4.0 is blijkbaar een belangrijke update van het feitelijke algoritme in plaats van een simpele aanpassing van gegevens. Het betekent dat Google veranderingen heeft aangebracht in hoe Panda sites identificeert, reden waarom vandaag een nieuwe versie van het algoritme wordt uitgebracht.

Is dit een zachter en vriendelijker Panda-algoritme? Uit gesprekken met Google lijkt het dat deze update vriendelijker wordt voor sommige sites en een basis legt voor toekomstige veranderingen in die richting.

Google vertelde ons dat Panda 4.0 verschillende talen in verschillende mate beïnvloedt. In het Engels bijvoorbeeld worden circa 7,5% van de queries zodanig beïnvloed dat een gewone gebruiker daar iets van zou kunnen merken.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!