2 minuten

Getroffen door Google Panda / Penguin / Fred?

Je website zakt van de één op de andere weg compleet weg uit de Google resultaten. Wat is er toch aan de hand? Je bent ten einde raad. Geduld is vanaf nu een schone zaak. Door de verschillende oorzaken in kaart te brengen kan de boosdoener gevonden worden en snel aan het herstel gewerkt worden. Wat zijn mogelijke aanleidingen voor het verkrijgen van een penalty?

Wat zijn mogelijk technische oorzaken daling in Google/ Google penalty?

  • Analyticscontrole: Dit is een controle van historische analyticsdata om te bepalen of specifieke Google-algoritmen nuttig of schadelijk zijn geweest voor de site. Weten wat Google wel of juist niet waardeert van een site kan ons een goed inzicht geven in wat het best veranderd kan worden.
  • Opsporen van bronnen van ergernis voor sitegebruikers: Zijn er advertenties of andere problemen op de site die gebruikersirritatie kunnen veroorzaken? Kunnen gebruikers gemakkelijk vinden wat ze zoeken? Zijn er manieren om de site voor gebruikers te verbeteren?
  • Technische controle: Hoewel dit geen complete sitecontrole is (die wel verkrijgbaar is via onze gratis seo scan), neemt dit gedeelte zaken onder de loep zoals de robots.txt file, canonical tags, pagespeed, enzovoort. Eveneens bekijken we de site vanuit de optiek van de algoritmes zoals het ‘above the fold page layout’ algoritme en het ‘keyword stuffing’ algoritme.
  • Kwaliteitscontrole: We bekijken de site grondig volgens de richtlijnen voor kwaliteitscontroleurs. Het doel hiervan is om zaken zoals E-A-T (Ervaring, Autoriteit en verTrouwen), websitereputatie, enzovoort te beoordelen. Als er zaken zijn die voor verbetering in aanmerking komen dan zullen wij je hierin adviseren. Ook zullen we bekijken hoe Google mogelijk de algehele kwaliteit en inhoud van je site beschouwt.
  • Linkcontrole: We onderzoeken de algehele kwaliteit van je links en controleren of deze mogelijk problemen veroorzaken voor de site.
  • Concurrentieanalyse: We bekijken de sites van een aantal concurrenten om te bepalen of er belangrijke factoren zijn waarom Google hun site waardevoller zou kunnen vinden dan die van jou.
  • Indexering: Een controle van de indexering om te zien of er problemen zijn met bepaalde pagina’s die worden geïndexeerd.
  • Een uitvoeriger controle van de site-architectuur. We crawlen door de site met verschillende tools, waaronder de Cruft Tool en SEMRush om de hiërarchie te bekijken en suggesties voor veranderingen te doen. Houd er echter rekening mee dat wanneer een site hiërarchie volledig moet worden herbouwd, dit mogelijk aanvullend uitgebreid advies vereist.

Samenvattend: het moet wel heel raar lopen willen we samen niet de oorzaak van een plotselinge daling kunnen achterhalen. Neem contact op met onze seo experts en we helpen je snel weer in het zadel!

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel