03-11-2011

03/11/11 – Internet via smartphone populair

Gebruik internet via smartphone verdubbeld

Mobiel internet is booming business. In vergelijking met 2010 zijn er dit jaar dubbel zoveel mensen actief op internet via de smartphone. Deze grote stijging blijkt uit een onderzoek dat CBS heeft gedaan naar het internetgebruik onder de Nederlandse bevolking.

Het CBS onderzocht het internetgebruik van ruim 4000 Nederlanders in de leeftijdsgroep van 12 tot 75 jaar. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ruim 93 procent van hen het afgelopen jaar op het web te vinden was. Van alle Nederlanders die het afgelopen jaar actief was op het internet, maakte 43 procent gebruik van mobiel internet via een smartphone. Dit komt in de praktijk neer op maar liefst 6 miljoen mobiele internetters. Een zeer grote vooruitgang in vergelijking met vorig jaar, toen slechts de helft van dit percentage gebruik maakte van mobiel internet via de smartphone.

Hiermee lijkt deze vorm van mobiel internet een succesvolle stap in de toekomst te zetten, want het gebruik van mobiel internet via de smartphone heeft het gebruik van mobiel internet via de laptop overstegen. Dit is namelijk de afgelopen jaren nauwelijks gestegen en blijft steken op een gebruikspercentage van ongeveer 20 procent.

Het CBS onderzocht ook welke activiteiten de Nederlandse bevolking zoal op het internet onderneemt. Uit de enquêtes kwam naar voren dat het bezoeken van sociale netwerken een populaire bezigheid is. 53 procent van de internetgebruikers gaf aan in de afgelopen drie maanden wel eens Hyves, Facebook of Twitter te hebben bezocht. Ook het uitwisselen van tekstberichten, bijvoorbeeld via MSN geniet nog steeds populariteit, vooral in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 25 jaar.

Daarnaast blijkt online winkelen een populaire activiteit. 80 procent van de internetgebruikers geeft aan dit jaar één of meerdere producten of diensten via het internet te hebben gekocht. Deze producten of diensten worden veruit het meest besteld op eigen bodem, dus via Nederlandse webwinkels.

Bron: CBS

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!