15-05-2012

15-05-12 – Facebookvolgers te koop

Social media zijn niet alleen hot, ze blijven populairder worden. Haast iedereen heeft tegenwoordig wel een eigen Twitter- of Facebook-account. Toch is het voor sommige mensen lastig om veel volgers te krijgen. Zeker bedrijven kunnen belang hebben bij een groot ‘volgerbestand’. Voor deze doelgroep is nu wat bedacht: Social Media Deals.

Op de website van Social Media Deals komen steeds meer klanten. Op de website kunnen mensen met een social media account likes, followers, youtube views of Google +1’s kopen. Een slimme zet, want door deze producten kan een account stijgen in de ranking van zoekmachines en het geeft een meer betrouwbare uitstraling.

De extra volgers zijn volgens Social Media Deals gewone mensen. Geen robot’s of nepaccounts komen hier aan te pas. De makers van de site geven aan druk bezig te zijn met het ontwikkelen van meer opties. Hierbij kan gedacht worden aan een filter om volgers te kunnen indelen op geografisch gebied, leeftijd en andere demografische gegevens.

Tweehonderdvijftig likes op Facebook kost een kleine vierendertig euro. Honderd Twittervolgers kost nog geen zeventien euro. Mede door de diensten relatief goedkoop aan te bieden stijgt het gebruik ervan enorm.

Het lijkt dat de makers van de website een gat in de markt hebben gevonden. Hoogleraar New Media Jan van Dijk van de Universiteit Twente verwacht dat dit slechts het begin is van een grote ontwikkeling. Hij voorziet een forse groei in het aanbod van soortgelijke diensten in de komende jaren.

Bron: AD.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!