02-04-2012

02/04/12 – Facebook op het werk

Facebook op het werk: betere prestaties

Ze zijn nog steeds in grote getale aanwezig: bedrijven die sociale netwerksites voor hun medewerkers blokkeren. Het argument om dit te doen is het feit dat medewerkers teveel tijd op deze websites doorbrengen, wat weer ten koste gaat van hun productiviteit. Deze werkgevers zullen vanaf nu op zoek moeten gaan naar een beter argument, want uit onderzoek blijkt namelijk het tegenovergestelde.

Medewerkers die tijdens werkuren de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van bijvoorbeeld Facebook, zijn over het algemeen veel blijer op het werk dan medewerkers die die mogelijkheid niet hebben. Ook blijkt dat wanneer gebruik gemaakt kan worden van Facebook, de productiviteit per saldo veel hoger ligt bij de werknemers dan bij werknemers die niet op Facebook kunnen op het werk.

Inmiddels blijkt al dat steeds meer bedrijven het toestaan om tijdens het werk gebruik te maken van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Steeds meer bedrijven hebben door dat medewerkers het sociale contact nodig hebben op de hele dag productief te kunnen blijven. Daarnaast vindt er ook steeds meer een verschuiving in werkdruk plaats. Waar men vroeger naar het werk ging en aan het eind van de dag weer naar huis, komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat men thuis nog steeds bezig is met het werk. Dit wordt mede veroorzaakt door e-mail en mobiele telefonie, waardoor een medewerker altijd bereikbaar is. Het lijkt dus niet meer dan logisch dat wanneer een medewerker in de privésituatie met het werk bezig is, hij of zij op het werk ook de mogelijkheid moet hebben om (in kleine mate) met de privésituatie bezig te zijn. En dat kan door middel van sociale netwerksites.

Één van de onderzoekers van het onderzoek stelt het volgende: ‘Werkgevers moeten zich realiseren dat medewerkers, of ze het nou leuk vinden of niet, zich niet 100 procent van de tijd voor de volle 100 procent inzetten. Ook werknemers hebben pauzes nodig. Door af en toe gebruik te maken van sociale netwerken, krijgt de werknemer een korte pauze van het werk. En zolang dit niet uit de hand loopt, is het absoluut geen dreiging voor de productiviteit. Het is beter dan wanneer de werknemers 3 Martini’s tijdens de lunch drinken of uren rond de koffieautomaat doorbrengen.’

Bron: Hyped.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!