03-12-2012

Een trio met je smartphone?

Slapen, eten en een toiletbezoekje doorbrengen met je geliefde smartphone is tegenwoordig niets nieuws meer, deze verslaving is juist vrij normaal anno 2012. Uit het Amerikaanse onderzoek van Virgin Mobile Live blijkt zelfs dat een schamele 23% geen afstand kan doen van zijn smartphone tijdens het bedrijven van de liefde. Ook tijdens een gezellig dinertje vindt in 50% van de gevallen een etentje plaats in gezelschap van de telefoon. Toch geeft 27% van de respondenten aan het vervelend te vinden wanneer een telefoon continu in het zicht ligt. Een Amerikaans restaurant heeft hier een creatieve oplossing voor gevonden. Wanneer je je telefoon inlevert bij binnenkomst van het restaurant krijg je in ruil daarvoor een mooie korting toebedeeld. Of mensen daadwerkelijk bereid zijn om hun telefoon in te leveren voor een korting is nog maar de vraag, maar het idee is leuk.

Ook op het toilet behoort de smartphone tot een favoriet. Het zorgt er in veel gevallen zelfs voor dat toiletbezoekers veel langer blijven zitten dan daadwerkelijk nodig is. In veel gevallen gaan zo ze op in hun smartphone dat ze nogal wel eens kunnen ‘vergeten’ dat ze op het toilet zitten.

Zo’n 33% van de respondenten doet met enige regelmaat aan ‘sexting’. De nieuwe vorm van het versturen van berichten, waarbij de inhoud van de tekst nogal schunnig kan zijn. Van de respondenten gaf 36% aan wel eens een spannend kiekje van zichzelf te versturen. In contrast, maar een kleine 26% gaf aan op zijn of haar telefoon op zoek te gaan naar porno. Vrouwen zijn hier in veel mindere mate actief dan mannen, maar dat is misschien niet een hele grote verrassing.

Je zou kunnen stellen dat deze activiteiten van seksuele aard de reden zijn waarom smartphone gebruikers het vervelend vinden om hun telefoon te moeten delen met een ander. Bang om betrapt te worden en zich te moeten verantwoorden. Om dit te voorkomen wist een schamele 40% informatie die als schunnig beschouwd zou kunnen worden voordat ze hun telefoon uit handen geven. Misschien dat dit wel een goede tip is als je daadwerkelijk iets te verbergen hebt. Vrouwen (44%) spitten namelijk regelmatig de telefoon van hun partner door zonder dat ze hier enige weet van hebben. Mannen (34%) maken zich duidelijk minder vaak schuldig aan deze kwestie.

Maar het kan nog gekker! Een kwart van de ondervraagden gaf aan zelfs tijdens een begrafenis zijn telefoon met enige regelmaat te checken en kan zelf tijdens et bewijzen van de laatste eer voor de overledene geen afstand nemen van zijn geliefde telefoon. Tijdens een onderonsje met de baas doet maar liefst 20% aan deze check. Als dit niet meer onder de categorie ‘verslaafd’ valt, dan weet ik het ook niet meer…

Bron: computeridee.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!