13-03-2012

13/03/12 – De perfecte Tweet

Twitter is, sinds het ontstaan in 2006, uitgegroeid tot veel meer dan een microblogdienst. Door veel bedrijven wordt Twitter ingezet als marketingtool en daarnaast is Twitter tegenwoordig steeds vaker een bron van nieuwsberichten. Veel nieuws is nog eerder bekend op Twitter dan dat het via officiële nieuwsbronnen verschijnt. Hoe schrijf je echter de perfecte Tweet?

Een Tweet, zoals een Twitterbericht officieel heet, kan maximaal uit 140 tekens bestaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je Tweet leesbaar en retweetable is als je maar zo weinig tekens tot je beschikking hebt? Website ReadWriteWeb vroeg 12 Social Media experts naar hun ideeën voor de perfecte tweet en kwam daardoor met de volgende tips:

  • Hoewel een officiële Tweet maximaal 140 tekens mag bevatten, stellen de experts dat de perfecte Tweet tussen de 100 en 120 tekens bevat. Dit heeft een reden: Wanneer je Tweet namelijk te lang is, hebben andere Twitteraars te weinig ruimte om hun eigen opmerkingen toe te voegen als ze jouw bericht retweeten.
  • De perfecte Tweet moet minimaal 1 relevante hashtag (#) bevatten. Een hashtag zorgt ervoor dat een Tweet makkelijker gevonden wordt en kan daarnaast bijdragen aan de actualiteit van een Tweet. Zo worden hashtags die op dat moment het meest gebruikt worden op Twitter ‘trending topic’.
  • De perfecte Tweet moet daarnaast ook minimaal 1 link bevatten. Met name als de Tweet voor marketingdoeleinden wordt gebruikt is dit een efficiënte manier om je Tweet leesbaar en retweetable te maken. Ook de plaats van de link in de Tweet is van belang. Voor de meeste clicks op de link dient deze helemaal vooraan of helemaal achteraan in de Tweet te staan.

Als laatste nog één tip van de experts, een tip die overigens weinig uitleg behoeft: Zorg ervoor dat de inhoud van de Tweet aantrekkelijk en deelbaar is. Op deze manier zul je vele successen boeken op Twitter en kun je als bedrijf Twitter als een handige marketingtool gebruiken.

Bron: Hyped.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!