26-11-2011

26/11/11 – De mooiste woorden van Wordfeud

Kanshebbers voor de titel ‘woord van het jaar’ zijn weigerambtenaar, Wordfeud en plaszak. Het Genootschap Onze Taal heeft dit openbaar gemaakt.

Via de internetsite van Onze Taal konden mensen het genootschap tips geven over woorden die een impact hebben gehad op het taalgebruik in 2011.

Uit een totaal van bijna 400 ingestuurde woorden heeft de jury van Onze Taal een selectie gemaakt. Deze nominatie bestaat uit tien woorden. Aanstaande zaterdag vindt het Onze Taal-congres plaats in het Chassé Theater in Breda. Hier zullen 1400 bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete woord. Daaruit zal dezelfde middag een winnaar voortkomen.

Een van de genomineerde woorden is “Wordfeud”. Deze applicatie voor smartphones is een soort Scrabble waarbij de gebruiker tegen andere personen kan spelen. Wordfeud is het afgelopen jaar enorm populair geworden.

Andere kanshebbers zijn app, Arabische lente, bedrijfspoedel, casinopensioen, eurocrisis, occupy en schuldencrisis. De afgelopen jaren werden woorden als gedoogregering, ontvrienden, swaffelen en Bokitoproof uitgeroepen tot winnaar.

Bron: vk.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!