26-04-2010

26/04/10 – Leuke anekdotes op Marktplaats.nl

Doe eens een avondje Marktplaats.nl: vermaak voor het hele gezin!

Er kan een moment komen dat een avondje buizen je aardig de keel gaat uithangen, zeker als het voetbalseizoen voorbij is (helaas worden we te weinig verrast met prachtige volleybalwedstrijden). Dat moment breekt voor mij herhaaldelijk aan. Dan wil ik niet weer aan een serie films met good old Schwarzenegger beginnen, de gedachte aan nog eens een paar uur tegen dat hoofd van Gordon aan te moeten kijken maakt me bijkans radeloos en het vooruitzicht om aan te moeten horen hoe het ene blondje duidelijk probeert te maken dat ze een hoger IQ heeft dan drie andere blondjes samen maakt een greep in de pot met Rennie’s voor mij welhaast onvermijdelijk. Nee, ik wil dat dan niet meer, ik wil dan een keer écht wat anders.

Gelukkig kreeg ik onlangs van een zeer inventieve internetkennis de gouden tip en daaruit bleek maar weer eens dat de digitale snelweg dé oplossing kan bieden om het door alle televisiedrek murw gebeukte vermaakcentrum van je brein weer tot leven te brengen. Hoe? Met Marktplaats.nl. En nou niet direct de zolder op om te kijken of je nog wat oude troep kunt verpatsen, niet nodig. Het vermaak op Marktplaats.nl ligt elders, namelijk bij jezelf en eventueel gezin, vrienden of bekenden.

Het gaat om een nieuw spel, dat geheel gratis is en waarvoor ik nog geen juiste naam kan bedenken (suggesties zijn welkom via ton@webton.nl). Het spel is ook nog eens erg simpel, zelfs drie domme blondjes zouden het kunnen. De uitleg: iemand uit de groep roept een willekeurig woord met als enige voorwaarde dat het een ding of een mens moet zijn. Alle deelnemers krijgen de gelegenheid om dat woord op marktplaats op te zoeken als aanbod of als vraag. Ieder schrijft dan de eerste zin op van de omschrijving van wat hij of zij heeft gevonden maar meldt dat nog niet. Daarna geeft iedereen vermakelijkheidspunten en degenen met de meeste punten wint, simpel toch?

Een voorbeeld, want nu wil iedereen natuurlijk weten wat ik precies bedoel. Laatst speelde ik het Marktplaats-spel met twee oude studiegenoten en natuurlijk werd als eerste het woord ‘feest’ in de groep gegooid. De omschrijvingen die gevonden werden, waren: ‘Hallo ik zoek nog een papegaaienkooi…’, ‘Wij zijn op zoek naar een betaalbare rodeostier…’ en ‘Voor een themafeest komend weekend zoek ik nog een surfplank…’. En wat te denken van de omschrijvingen op het woord ‘student’: ‘Ik wil mijn oma en haar zussen en vriendinnen verassen’ (die seriemoordenaars worden steeds brutaler), ‘Gezocht goed werkende fiets voor student met verlichting…’ en ‘Ben jij een moeder die onder schooltijd wat wil bijverdienen?…’ Ach, laten we er nog maar eentje doen. Het woord ‘liefde’ leverde het volgende op: ‘Ik zoek een rustig, klein blijvend hondje, het liefst een pup…’, ‘Dierenhulp Orfa is een stichting die zich inzet voor Roemeense zwerfhonden…’en ‘Om ons gezin uit te breiden zijn we op zoek naar een Husky pup…’. Sodomie op Marktplaats.nl? Nee, niet echt. De gein zit natuurlijk in het feit dat je alleen de eerste zin opschrijft. Maar ik kan je verzekeren dat dit een avond vol lol oplevert.

Dus: de tv beu? Doe eens een avondje Marktplaats voor ouderwetse gezelligheid met het World Wide Web. Tijden van weleer met Ganzenbord en Pim Pam Pet herrijzen. Waar het internet al niet goed voor is…

Ton Heerze
Eigenaar/project- en accountmanager van Webton Internetdesign

Bron: Column verschenen in What’s Up Hengelo (week 17, 2010)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!