31-05-2012

31/05/12 – Burgemeester hackt website critici

Dat iedereen alles zomaar online kan zetten op het internet is inmiddels bekend. Voor de één pakt dit positiever uit dan voor de ander. De burgemeester van West New York, een kleine stad in New Jersey, heeft dit onlangs aan den lijve ondervonden. De burgemeester gedroeg zich nogal ongewoon voor iemand in zijn functie, hij hackte namelijk samen met zijn zoon een website die kritische informatie over zijn beleid verspreidde. Het hacken alleen was voor de burgemeester zelfs niet genoeg, ook bedreigde hij de personen die achter de website zaten.

Dit nieuws werd door de FBI naar buiten gebracht nadat zowel de burgemeester als zijn zoon waren opgepakt voor hun criminele internetactiviteiten. De burgemeester van West New York, Felix Roque, was totaal niet blij met de kritische noten die de website Recallroque.com over hem en zijn beleid verspreidde. Samen met zijn zoon, Joseph Roque, heeft hij er daarom in februari voor gezorgd dat deze website van het internet verdween. Alsof dat nog niet genoeg was spoorde Roque ook de beheerders van de website op en bedreigde hij deze. De beheerders van de website riepen namelijk op tot het aftreden van burgemeester Roque.

Felix Roque bedreigde de beheerders van Recallroque.com via een telefoontje. Dit telefoontje kwam nadat de website door hem zelf uit de lucht was gehaald. De burgemeester zelf stelde in dat telefoontje dat niet hij, maar hoge rijksambtenaren verantwoordelijk waren voor het hacken van de website. Daarna bedreigde hij de beheerders door te stellen dat alle betrokken zouden boeten voor het bekritiseren van zijn beleid en dreigde hij dat hij vrienden had bij de CIA.

Inmiddels zijn zowel de burgemeester als zijn zoon op een borgtocht van 100.000 dollar vrijgelaten, maar een rechtszaak volgt nog. Beide maken zij kans op maximaal 11 jaar gevangenschap en 600.000 dollar boete. Grote kans dus dat de burgemeester een erg hoge prijs moet gaan betalen voor het de mond snoeren van zijn critici. De rechtszaak vind plaats op 4 juni.

Bron: nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!