17-01-2012

17/01/12 – Facebook: 1 miljard gebruikers

Bijna 1 miljard gebruikers op Facebook

Volgens berichten van onderzoeksbureau iCrossing zullen maar liefst 1 miljard mensen in augustus van dit jaar een gebruikersaccount hebben op Facebook.

Een aantal maanden terug maakte Facebook tijdens de F8 conferentie in San Fransisco bekend dat op dat moment al meer dan 800 miljoen mensen een account hadden aangemaakt. Mede doormiddel van dit getal hebben de onderzoekers van iCrossing berekend dat op 12 augustus 2012 precies 1 miljard mensen een gebruikersaccount zullen hebben. Hiermee neemt Facebook een nog grotere voorsprong op haar concurrenten.

Ondanks het feit dat Facebook steeds langzamer groeit in landen als de Verenigde Staten en Engeland, is er wel groei te zien in bijvoorbeeld Braziliƫ en India. In de laatste 9 maanden zijn 12 miljoen accounts aangemaakt in India en 7 miljoen in Braziliƫ. Deze cijfers laten zien dat de toekomst van Facebook er nog steeds rooskleurig uitziet.

Als Facebook over de grens van 1 miljard heen zou gaan, dan houdt dat in dat de website op de derde plek komt van grootste populaties ter wereld. Alleen China en India gaan de online community dan nog voor. Daarnaast is het dan drie keer zo groot als de Verenigde Staten, dat op de vierde plaats staat.

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!