20-10-2016

Beter gevonden worden in Google

beter gevonden wordenBeter gevonden worden op Google is de doelstelling van vrijwel elke webmaster. Een hoge positie in deze veelgebruikte zoekmachine is namelijk vrijwel een garantie voor online succes. Een goed gevonden webshop is bijvoorbeeld verzekerd van omzet en een hoog rankende blog komt onder de aandacht van een groot lezerspubliek.

Beter gevonden worden is echter bepaald geen eenvoudige klus. Miljoenen websites strijden om een goede positie in Google, terwijl de topposities slechts voor een select gezelschap zijn weggelegd. Niet alleen als bestaand bedrijf, maar zeker als nieuwkomer is het een grote uitdaging om nog een voet tussen de deur te krijgen.

Gratis gevonden worden op Google

Dat dit echter wel degelijk mogelijk is, blijkt uit de websites die nog dagelijks omhoog schieten in de zoekresultaten. Relevantie is voor Google verreweg het belangrijkste criterium. Een website die relevant is en de lezer inhoudelijk meerwaarde biedt, maakt dus altijd kans om op de eerste pagina van de zoekresultaten te belanden.

Gratis gevonden worden op Google behoort hierdoor ook tot de mogelijkheden. Als je er immers voor zorgt dat je website maar relevant genoeg is, zal een goede ranking onvermijdelijk volgen. Er is alleen één probleem: andere websites proberen hun relevantie net als jij te verhogen. En besteden hier dagelijks misschien nog wel vele uurtjes meer aan.

Sneller gevonden worden met WordPress

Gratis gevonden worden op internet is dus weliswaar mogelijk, maar zeker niet altijd de efficiëntste strategie. Je moet namelijk over de tijd en kunde beschikken om je dagelijks bezig te houden met technieken zoals zoekmachine optimalisatie, content marketing en linkbuilding. En dat zit er voor de meeste mensen simpelweg niet in.

Iets wat veel webmasters daarnaast over het hoofd zien, is het technische fundament onder de website. Een site die technisch goed in elkaar steekt zal veel sneller gevonden worden dan een pagina die door een hobbyist in elkaar is geknutseld. Een website laten bouwen in het zoekmachinevriendelijke CMS WordPress is een uitstekend startpunt voor een betere vindbaarheid.

Hoe word ik beter gevonden op Google?

gratis seo scanHet zal je inmiddels duidelijk zijn: beter gevonden worden op internet is niet iets dat je overkomt. Een goede website analyse is noodzakelijk om te bepalen waar jouw website staat in het online landschap en waar de verbeterpunten liggen ten opzichte van de concurrentie. De gratis SEO scan van Webton is in dit opzicht sterk aan te bevelen.

Uit de SEO analyse blijkt hoe je site beter gevonden kan worden door Google en welke optimalisatie technieken het meest geschikt zijn om dit te realiseren. De langjarige ervaring bij Webton zorgt er daarnaast voor dat jouw kansen op een hoge notering aanzienlijk worden vergroot. Meer weten? Bel ons op 074 – 4040300 of stuur een mailtje naar info@webton.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!