22-12-2011

22/12/11 – Top YouTube video’s van 2011

YouTube, de bekende website waarop gebruikers video’s kunnen delen en bekijken, heeft bekend gemaakt wat de best bekeken video’s zijn in Nederland dit jaar. Grote winnaars zijn een cover van het nummer ‘Born this way’ van Lady Gaga, een fragment van Lucky TV en de trailer van de Nederlandse film ‘New Kids: Nitro’.

Ieder jaar maakt YouTube bekend wat de populairste filmpjes van dat jaar zijn. Het meest bekeken filmpje in Nederland is een filmpje van Maria Aragon, een Canadees meisje dat Lady Gaga covert door ‘Born this way’ te zingen’, een hit van de bekende zangeres. Het filmpje is wereldwijd ruim 45 miljoen keer bekeken en is dus ook in Nederland een regelrechte hit.
Op de tweede plaats van meest bekeken YouTube filmpjes in Nederland staat een video van Lucky TV. Lucky TV zendt elke dag na De Wereld Draait Door een kort filmpje uit, waarin een actualiteit van die dag op een grappige manier wordt weergeven. Het filmpje van Lucky TV dat zo populair is, gaat over het akkefietje die Geert Wilders en Job Cohen hadden in de Tweede Kamer, maar dan natuurlijk gemonteerd.
Na voorgaande twee filmpjes is de trailer van de Nederlandse film New Kids Nitro het meest bekeken. Het is de tweede film over het tuig uit Maaskantje, en uit het aantal hits dat het filmpje heeft (ruim 1,2 miljoen) blijkt dat ook het tweede deel populair is in Nederland.

Ook is er een lijst gemaakt van best bekeken muziekvideo’s in Nederland via YouTube. Zowel Jennifer Lopez als Bruno Mars doen het goed in deze lijst en nemen de eerste en tweede plaats in. Opvallend is dat op plek drie een productie van Nederlandse bodem staat, namelijk Gers Pardoel, met het populaire nummer ‘Ik neem je mee’. Gers Pardoel is zelf uitermate trots op z’n derde plaats en zegt hierover zelf: ‘Wow! Te gek dat ik als derde geëindigd ben dit jaar tussen al dat grote internationale geweld. Waarom de video zo populair is op YouTube? Ik denk dat de combinatie van het liedje samen met de tekenfilm-clip van animatiestudio ‘Job, Joris & Marieke’ de kijker een bepaald gevoel geeft. Het versterkt elkaar, waardoor je aan zowel het liedje als aan de clip verslaafd raakt. Op YouTube kan iedereen mijn video bekijken wanneer ze willen en dat hebben ze ook massaal gedaan.

Tegelijk met de jaarlijkse publicatie van best bekeken filmpjes maakt YouTube ook bekend dat er sprake is van flinke groei van de website. Iedere maand heeft de website gemiddeld 800 miljoen unieke bezoekers wereldwijd. Dagelijks worden er ook meer dan 3 miljard video’s bekeken en iedere minuut wordt er 48 uur aan video geupload via YouTube.

Maria Aragon – Born This Way
http://youtu.be/xG0wi1m-89o

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!