20-05-2014

Backlinks worden minder belangrijk

Het belang van linkbuilding voor hoge posities in Google is onomstreden. Zeker als het linkbuilden door een specialistische partij in goede banen wordt geleid. Toch zei Matt Cutts, hoofd van het Google webspam team, in een video dat backlinks geleidelijk wat minder belangrijk zullen worden. Hij merkte echter op dat backlinks nog vele jaren gangbaar zullen zijn in het Google ranking algoritme.

Volgens Matt focust Google zich nu sterk op manieren om te bepalen of een webpagina aan de verwachtingen van een expertgebruiker voldoet. Op dit moment gebeurt dit door te kijken naar de links naar de pagina, de reputatie van de site en de pagina’s en naar de kwaliteit van de inhoud op die betreffende pagina.

Google wil beter worden in het begrijpen van echte natuurlijke taal, zoals blijkt uit hun werk met spraakgestuurd zoeken. Zoekopdrachten van expertgebruikers worden dan beter begrepen en kunnen aan een beter antwoord worden gekoppeld.

Dat gaat gemakkelijker als kan worden gezien dat een verhaal door een expert op een bepaald gebied is geschreven. Volgens Matt Cutts werkt Google aan een expert auteur boost voor hun rankings. Hier komt het gebruik van natuurlijke taal in het spel om per pagina te bepalen of de auteur een expert is op het gebied van het onderwerp van de zoekopdracht.

Matt Cutts voegde hieraan toe dat links “de komende paar jaar” niet zullen verdwijnen en nog steeds zullen worden gebruikt om reputatie te bepalen. Maar in de loop der tijd zal Google wat betreft reputatie een klein beetje minder op links vertrouwen. Dus de komende jaren zal Webton de backlinks gewoon blijven aanleggen voor haar klanten en zorgen voor mooie posities in Google.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!