13-12-2011

13/12/11 – Baas niet als Facebook vriend

Merendeel Nederlanders wil baas niet als Facebook vriend

Het grootste deel van de Nederlanders is liever geen ‘vriend’ met zijn baas op Facebook. Men vindt dat de werkgever zijn werknemers wel mag wijzen op de manier waarop ze zich online presenteren.

Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl heeft dit uitgewezen. In het onderzoek werden 28.000 Nederlanders gevraagd naar hun houding ten aanzien van Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn.

De ondervraagden gaven aan dat ze er geen problemen mee hadden als hun baas ze aansprak over de manier van presenteren op internet. Wat echter wel opvalt is dat de presentatie online vaak heel anders is dan de presentatie op de werkvloer.

Veel ondervraagden stellen dat ze er geen problemen mee hebben als hun werkgever ze aanspreekt op zaken als persoonlijke hygi├źne, tatoeages of piercings. Deze groep is echter kleiner dan de groep mensen die vindt dat hun werkgever ze mag aanspreken op hun presentatie op internet.

De groep die hun werkgever niet accepteert als ‘vriend’ op Facebook wordt groter naarmate men ouder wordt. Vrouwelijke werknemers en personen met kinderen houden hun werk en priv├ęzaken het meest uit elkaar.

Opmerkelijk is dat ondanks alle aandacht die social media krijgen, slechts 18 procent van de Nederlanders via deze kanalen op zoek is naar werk. Deze 18 procent bestaat vooral uit mannen en mensen met een hoge opleiding. LinkedIn is voor deze groep nog altijd de favoriete manier om aan werk te komen.

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!