27-02-2012

27/02/12 – Ahold neemt Bol.com over

Goed nieuws voor Bol.com. Na onderhandelingen, die naar verluid ruim 2 jaar hebben geduurd, heeft Ahold bekend gemaakt dat het Bol.com gaat overnemen. Het supermarktconcern tast hiervoor diep in de buidel, 350 miljoen euro is de overname hen waard.

Bol.com is een internetbedrijf die diverse producten online verkoopt, zoals boeken, dvd’s, elektronica en speelgoed. Het is niet zomaar een website, maar naar eigen zeggen de meest bezochte retailwebsite van Nederland. Bol.com heeft maar liefst 3,4 miljoen actieve klanten. In 2011 wist het een omzet van 355 miljoen euro te genereren, door 17 miljoen artikelen te verkopen.

Ahold maakte bekend dat Bol.com het 5e retailmerk zal gaan worden, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl. De overname is zowel goed nieuws voor Ahold als voor Bol.com. Er wordt verwacht dat de overname van Bol.com direct bij zal dragen aan de winst per aandeel van Ahold. Ook voor CEO Daniel Ropers, van Bol.com, is de overname erg goed nieuws. Ropers zette zich jarenlang in voor de bekende website en wist er een succes van te maken. Insiders melden dat hij ongeveer 10 procent van de aandelen van het bedrijf in handen heeft. Het zou hem dus zomaar eens 35 miljoen euro op kunnen leveren.

Ahold geeft verder aan dat het er met de overname van Bol.com op hoopt de online groei van de supermarktketen te versnellen. Ook stellen zij dat de directie en dus dagelijkse leiding van Bol.com niet zal veranderen.

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!