23-01-2009

23/01/09 – Fotografie nieuwe stijl

Waar komt de drang om te fotograferen vandaan? We doen het voor de herinnering. Om niet te vergeten. We ordenen ons leven met behulp van de lens. In chronologische volgorde reizen we van verjaardag naar vakantie, van bruiloft naar kinderfeestje. Plakboeken werden gebruikt om alles te categoriseren.

We schreven tekstjes onder de foto’s. Samen keken we naar lang geleden. We stootten elkaar aan en lachten om elkaar. Tegenwoordig leven we in het tijdperk van de digitale camera. We bewaren foto’s op een cd-rom, dvd, of op onze computer. De foto’s zijn bewerkelijk, we kunnen er enorm veel mee doen. In een oogwenk veranderen we in Catwoman of James Bond. De sky is the limit.

Veelgehoorde klacht is dat het zoveel tijd kost om die verbrede mogelijkheden te onderzoeken en ze te leren gebruiken. Er zijn echter ook relatief simpele manieren om foto’s een boost te geven. We nemen u mee naar www.dumpr.net, waar u op eenvoudige wijze uw eigen meesterwerk kunt creëren.
U vraagt zich af hoe uw beeltenis, of wellicht de beeltenis van uw hond of poes, eruit ziet in een schilderslijst? Daar kunt u met behulp van de genoemde site achterkomen. Wilt u zichzelf als een BN’er laten vastleggen door een paparazzo, of bent u benieuwd hoe u eruitziet in ‘alien vision’? Breng dan eens een bezoek aan dumpr.net. Natuurlijk vergeten we de plakboeken niet. De romantiek van het oude fotograferen is mooi, maar ook aan de digitale technieken kun je een hoop lol beleven.

Ton Heerze  –  www.webton.nl
Directeur Webton Internetdesign

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!