20-08-2012

20/08/12 – Google goede werkgever

Google goede werkgever voor zowel levende als dode medewerkers

Wie bij Google werkt mag zich gelukkig prijzen met zo’n goede werkgever. Onlangs werd bekend dat Google niet alleen een zeer goede werkgever is voor levende werknemers, maar ook voor medewerkers die zijn overleden. Google zorgt ervoor dat je nabestaanden zich financieel geen zorgen hoeven te maken.

Google heeft het mogelijk gemaakt dat nabestaanden van overleden werknemer nog minstens 10 jaar gebruik kunnen maken van (een gedeelte) van je salaris. Google blijft namelijk de helft van je salaris uitkeren aan je partner tot 10 jaar na je dood. Heb je kinderen? Ook die hoeven zich geen zorgen te maken over de toekomst, zij ontvangen namelijk 1000 dollar per maand tot hun 19e of zelfs tot hun 23e als ze nog een voltijd studie volgen. Google maakt hierin geen onderscheid in hoelang iemand al bij het bedrijf werkt.

Google staat sowieso bekend als een goede werkgever. Dit jaar werd het bedrijf door Fortune nog uitgeroepen tot beste werkgever. Erg bekend zijn de foto’s van het hoofdkantoor van Google dat is gevestigd in Mountain View, Californië. Google heeft een speels ingericht hoofdkantoor met onder andere een glijbaan naar de kantine en erg veel ruimtes die je creativiteit stimuleren. Daarnaast biedt Google erg veel ruimte voor ontplooiing voor hun medewerkers en wordt er gewerkt met flexibele werktijden. Ook krijgen werknemers een gratis Nexus-7 tablet. Daarnaast is er voor werknemers de mogelijkheid om 6 weken vaderschapsverlof op te nemen of 18 weken zwangerschapsverlof.

Bekijk hier de foto’s van diverse kantoren van Google.

Bron: computeridee.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!